A mi Józsefvárosunk

Elemi tisztesség [371.]

2023. október 10. - Amijo

"Tavaly pedig belülről már februárban látni lehetett, hogy az ellenzék veszteni fog, mert a pártok csak egymást nyírták" — Lakatos Béla interjúja a Telexen

Megjegyzem, most is ez van. És az ellenzék mindaddig veszíteni fog, amíg nem egyetlen egységes pártszövetségként mozog, amelynek tagja — egyéni szinten és pártszinten — nem képesek saját maguk, vagy pártjuk érdekei fölé helyezni a pártszövetség érdekeit.

lakatos_bela.jpg

Fotó: Bődey János / Telex

És ide beletartozik az is, hogy a másik párt tehetségesebbnek, népszerűbbnek tűnő arcait nem próbáljuk meg átcsábítani a mi pártunkba. Nem ülünk le vele kávézni, hogy ecsetel- jük számára a fényes perspektívákat, amelyek a mi pártunkban várnák az illetőt. (Ilyenkor szoktak jönni azok a különleges vakságról árulkodó megnyilvánulások, hogy "Ugyan, mi azzal a baj, ha B pártban szívesen látják a tehetséges embereket, akárhonnan jönnek is?")

Különösen, ha pártszövetségben gondolkodunk, akkor a társas kapcsolatuk nulladik szá- mú szabálya alapvető evidenciának kellene, hogy számítson: egy működő, funkcionális kapcsolatot nem szedünk szét kívülről. Nem flörtölünk a másik barátjával/barátnőjével, nem hívjuk el randizni. Ha valamelyik fél ki akar lépni, akkor az az ő döntése, az teljesen legitim. De kívülről nem piszkálunk bele.

Ilyen egyszerű. Elemi tisztesség.

Marosán Bence Péter

*

Lakatos Béla oktatási szakértő 2004 és 2010 között iskolaigazgató, 2010 és 2018 között pedig polgármester volt Ácson. A Fidesz jelöltjeként választották meg, de 2015-ben kilépett a pártból, 2018-ban már a Momentum képviselőjelöltje volt, majd 2022-ben ő vezette az ellenzéki összefogás roma kabinetjét. Ebben az interjúban az ácsi katódgyárról, az intézményi rasszizmusról, a Fideszről, a Momentumról, az ellenzéki összefogásról és a cigányok helyzetéről is kérdeztük. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9118232097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása