A mi Józsefvárosunk

851. Fű se nőjön

2019. február 27. - Amijo

A Múzeum-kert is megtérkövesedik, a fák meg csak útban vannak. Ja, és ha lehet, fű se nőjön! Így aztán nem is lesz (vagy csak alig) fa, fű és árnyék, mert ezek betonrajongók, térkőmániások. Élünk majd  derékig térkőben, de sebaj, legalább a kedves vezető kedves papája újra jóllakhatott – természetesen a mi adónkból. Vagy uniós forrásból.

muzeumkert2019.jpg

Nincs mese, ha már itt van, mind le kell rakni...
(Fotó: Farkas Kati 2019. 02. 21., 12:44)

Tényleg borzalmas, a minap láttam közelről. Alig marad füves rész. Majd jól tele lehet pakolni bódékkal, rá fognak hajtani az áruszállító teherautók, és egy év múlva olyan lesz, mint az egész térköves Belváros, azaz mint egy vödör hányás. Pedig nagy ujjongás volt, hogy ez majd most tényleg klassz lesz, zöld lesz, remek lesz. (Saly Noémi)

Ajánlott irodalom: A Múzeumkert is megújul - de hogyan? Az egész építkezés pedig, mint kiemelt beruházás, kikerül az ország hatályos jogszabályai és a józan ész, valamint a szakmai kontroll alól. Különösen kikerül a szakértő kertészek és tájépítészek kezéből, akiket újabban arra használnak, hogy terveikkel igazolják az igazolhatatlant. (HVG 2016. augusztus. 31. - Garay Klára)

Hivatalos verzió: Az előkészítési munkálatok befejeztével januárban indul a Magyar Nemzeti Múzeum kertjének teljes körű rekonstrukciója, amelynek során megújul a nö- vényzet, felújítják a teljes közműhálózatot és restaurálják a kert szobrait is. „A rekon- strukció célja visszaállítani a történetileg hiteles, eredeti kertstruktúrát, ehhez egy 20. század elejéről fennmaradt térrajzot vettek alapul” – emelte ki Szabó Gábor, a Tér-Team kft. vezető tervezője. „A használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával 10-15 százalékkal nő a zöldfelület aránya a Múzeumkertben” – tette hozzá a tájépítész. (jozsefvaros.hu, 2018. január 10.)

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8414658119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása