A mi Józsefvárosunk

874. Hivatalos magánügy

2019. május 07. - Amijo

Nem kapkodták el, de a napokban vádat emeltek Balogh István Szilveszter ellen, aki 2010 és 2017 januárja között volt Józsefváros képviselő-testületének tagja a Fidesz színeiben. A VIII. Kerületi Ügyészség most hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ügyről korábban már beszámolt több médium, fideszes források 2017 áprilisában pedig arról tájékoztatták a nagyérdeműt, hogy a képviselőt végül Kocsis Máté, a kerület akkori polgármestere szólította fel lemondásra, de az ügy hátteréről semmit nem hoztak nyilvá- nosságra. Akkor „csak” annyit lehetett tudni, hogy Balogh szegénységben élő emberektől húzott le pénzeket, például szociális alapon kiutalt lakások bérlőit kereste fel azt állítva, hogy neki köszönhetik az ingatlant, és erre hivatkozva 50-300 ezer forintot kért tőlük. (Balogh 2017. január végén mondott le mandátumáról, döntését akkor azzal indokolta, hogy újságírói munkáját már nem tudja összeegyeztetni az önkormányzati feladatokkal.)

A józsefvárosi önkormányzat az Indexnek tegnap azt írta, hogy

"Józsefváros Önkormányzata nem érintett az ügyben, két magánszemély közötti ügyről van szó. Balogh István Szilveszter közel két és fél éve nem önkormányzati képviselő már, az önkormányzat semmilyen kapcsolatban nem áll vele. A történtek ügyében a nyomozóhatóságok járnak el."

Aha, értem én, mindez csupán két magánszemély hivatalos zsarolásba torkolló magánügye volt. Hát, hacsak így nem.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Azért azt érdemes még megemlíteni, hogy már 2017-ben megpróbálták „leválasztani” Baloghot az önkormányzatról, és igen elegánsan próbálták meg eltüntetni az exképviselőt: még a nevét is törölték a testületi ülés jegyzőkönyvéből. Mert ugye, ha nincs ott a neve, akkor ő sincs, s ha ő nincs, akkor nem is történt semmi olyan, ami az önkormányzatot is érintené. Ami esetleg egy meglehetősen csúf árnyékot is vethetne a Fidesz-frakció patyo- lattiszta működésére.

***

Elkaszálta a Fővárosi Választási Bizottság Szél Bernadett beadványát. A bizottság szerint az égvilágon semmi baj nincs azzal, hogy a Fidesz józsefvárosi óvodákban gyűjtött aláírá- sokat Orbán Viktor ún. "bevándorlásellenes programjának" támogatására. Lásd.: Óvodai gyűjtögetés (1), Óvodai gyűjtögetés (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9914813528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.09. 10:45:51

Vidéken ugyanezért még ki is tüntetik egymást a fideszesek.
süti beállítások módosítása