A mi Józsefvárosunk

872. Óvodai gyűjtögetés (2)

2019. május 01. - Amijo

Nagyon úgy néz ki, hogy a kerületi óvónők mégsem olyan nagyon aktívak politikailag – legalább is nem önként lelkesedtek – mint az korábban elhangzott, amikor aláírást gyűjtöttek a Fidesznek a kerületi óvodákban. Minden tagadás ellenére úgy néz ki, hogy „felülről jött” az utasítás, erre utalnak a HVG birtokába került hang- és képfelvételek.

Sára Botond – akkor még jóságos alpolgármesterként – ajándékokat osztogat 
2016-ban az óvodákban.
(Fotó: jozsefvaros.hu)

De mostanra szerencsére az ügy megoldódott, mindez csak apró félreértés volt, nincs itt semmiféle látnivaló, ezért aztán önkormányzat fideszes többségű képviselőtestülete vil- lámgyorsan leszavazta az aláírásgyűjtést kivizsgáló bizottság ötletét, még csak napirendre sem vették azt.

Sára Botond azzal indokolta a döntést, hogy az ügyben már sikerült levonni az összes következtetés; Sánthánét beáldozták, a sápítozást tehát be lehet fejezni, tessék csak szépen tovább ballagni. (A gyorsan lesöpört javaslatot egyébként a Párbeszéd önkormányzati kép- viselője, Erőss Gábor nyújtotta be.)

A nevelési-oktatási intézmények felügyelete a polgármesterhez került, ezzel az ügy meg is oldódott. Tessék mondani, tényleg megoldódott?

P.s.: A Mérce emlékeztet arra a tavalyi esetre, amikor az időközi polgármester-választás kampányának idején az egyik óvodában az akkor még csak alpolgármester Sára Botond szignójával ellátott levelet adtak át minden szülőnek, akiknek a levél átvételét aláírásukkal kellett igazolniuk. Vagyis Sára Botondtól sem áll távol az óvodákban való kampányolás. (Mérce)

***

Oktatási intézményekben, így az óvodákban is, tilos politikai tevékenységet folytatni, így akár aláírásokat gyűjteni a miniszterelnök mellett. Ennek ellenére az önkormányzattól függő helyzetben lévő óvónőknek nem sok választása volt, mint hogy aláírják az íveket. A HVG szerint a szülőkkel azért nem próbálták aláíratni a miniszterelnök támogatásáról szóló papírokat, mert tartottak a botránytól. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2514798148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása