A mi Józsefvárosunk

A Pázmány-saga folytatódik III. [404.]

2024. február 28. - Amijo

Újabb részletek derültek ki a Pázmány-kampusz várható arcáról. (Vincze Miklós / 24.hu

És nem csak folytatódik, hanem egyre zavarosabb is. Vincze Miklós (ki más?!) utánajárt, hogy most éppen mi és hogyan történik itt, a főváros egyik legértékesebb ingatlanán. Egy dolog biztos: a terület várható jövőjéről még mindig nem lehet biztosat tudni.

pazmany3.jpg

A terület képe, középpontban a tervezett új oktatási épülettel – a kép jobb szélén a Bródy Sándor utca fut végig (24.hu)

Február közepén a kerület vezetése bejelentette ugyan, hogy hosszú idő után újraindulnak a tárgyalások Lázár János minisztériuma, illetve az állam, valamint az önkormányzat között, ennek oka azonban nem vált világossá. Kézzelfogható változások azonban továbbra sincsenek, sőt, az önkormányzat, és a civilek közös erővel próbálják megállítani a kiemelt projektet. Tessék elolvasni az írást a 24.hu-n, hosszú részletes írás.

A kerület vezetése a Pikó András polgármester, illetve Barta Ferenc főépítész részvéte- lével február közepén zajló hatósági bejárás végén egy, az ellenvéleményét részletező levelet adott át a kormányhivatal munkatársainak, ebben pedig számos eljárási hibára (is) rámutattak. Ezek közül a legfontosabbak:

  • a helyszínrajzon nem látszik a bejáratok egy része, illetve a szomszédos épületek magassági értékei,
  • az átnézeti tervről számos, a méreteket leíró, illetve arányokat érzékeltető rajzjel hiányzik,
  • csak két metszetet töltöttek fel a csomagba, így nem tudható a szomszédokhoz való csatlakozások, illetve a lakóépületek állagmegóvásának mikéntje,
  • a parkolóhelyek használhatósága nem igazolt, nem látszanak a méretek,
  • nem tudni, hogy miként óvnák meg a szomszédos ingatlanok állagát,
  • a szintterületek számításának idomtervén sok a fehér folt, vannak megkérdőjelezhető területek
  • hiányos a Bródy Sándor utca 5-7., azaz a Stúdiópalota bontási fotódokumentációja,
  • kimaradt az oktatási tömb bontási leírása,
  • hiányoznak a védett épületek tervezői egyeztetései,
  • nem világos, hogyan pótolnák a közterületről eltörölni vágyott parkolóhelyeket,
  • a tervek nem felelnek meg az önkormányzat a településkép védelméről szóló rendeletének, ami a beépítés telepítési módját, illetve az épületek legmagasabb pontját is megszabja,
  • méltatlannak érzik a fitneszközpontnak a nagy, rendezetlen tűzfal elé való elhelyezését,
  • valamint nem tartják megfelelőnek a műemlékekkel való kapcsolatot.

Itt tartunk jelenleg. További szép napot mindenkinek.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8318341979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br17 2024.03.12. 15:59:28

A bontási és építési területet egyirányú, keskeny utcák veszik körül, a megközelítésük csak a forgalmas Kálvin tér felől lehetséges. A terv még említést sem tesz a bontás során keletkező építési hulladék és föld elszállításáról, valamint az új építési anyagok és elemek helyszínre való szállításának megoldásáról, sem az utcákon való közlekedés rendjéről a bontás és az építkezés idején...
süti beállítások módosítása