A mi Józsefvárosunk

Bontanák a Rádió épületeit V. [394.]

Végtelen(ített) történet.

2024. január 16. - Amijo

A Kormányhivatal visszavonatná az egykori Rádió-épületek változtatási tilalmát, Józsefváros vezetésének esze ágában sincs ezt megtenni. (24.hu

Sőt, Sára Botond, illetve az általa irányított Fővárosi Kormányhivatal elfogultságának vizsgálatát kérik — írja a lap. Ezzel újabb (és újabb) fejezethez ért a Rádió épületeinek bontását erőltető szomorú történet. És még nincs itt a vége.

radio2024.jpg

… a folyamat jelenleg első látásra talán nyugvóponton áll, hiszen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december elején megszerezte a vágyott bontási engedélyt, a kormány a karácsonyfa alá tartogatott rendeletének köszönhetően pedig a helyi védelem is súlytalanná vált, a helyzet azonban távolról sem ilyen egyszerű, hiszen Józsefváros december végén közigazgatási pert indított, illetve az Alkotmánybíróságon is megpróbálja megállítani a kormány rendeletet rendelettel felülíró akaratát. Ez a próbálkozás mostanáig nem hozott eredményt, a háttérben azonban továbbra is egymást követték a történések. (via Vincze Miklós / 24.hu)

Merthogy január 18-án, csütörtökön rendkívüli testületi ülés lesz, egyetlen napirendi ponttal. Ezzel: Javaslat törvényességi felhívással kapcsolatos döntés meghozatalára. 

Célja a képviselőtestület tájékoztatása a Budapest Főváros Kormányhivatalának törvé- nyességi felhívásának tartalmáról és a törvényességi felhívásban írtakkal kapcsolatos álláspont kialakítása. Az előterjesztést Pikó András polgármester és Rádai Dániel alpolgármester jegyzik.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6618304533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása