A mi Józsefvárosunk

A Pázmány-saga folytatódik V. [440.]

2024. augusztus 01. - Amijo

Szeptemberben indul a Magyar Rádió bontása, tavaszra végeznének vele,
2028-ra készül el a Pázmány Campus. (Józsefváros Újság

A lakók, civilek és az önkormányzat tiltakozása ellenére is tovább halad a Magyar Rádió épületeinek helyére szánt Pázmány Péter Katolikus Egyetem campusának kivitelezési munkálatai. A munkaterületet tegnap már körbe is kordonozták, szeptemberben pedig megkezdődnek a bontási munkálatok. Most úgy néz ki, hogy 2028-re készülne el a még 2021-ben a kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított beruházás.

pazmany5.jpg

A sietős bontáskezdés meglepő, hiszen a civil Zöld Palotanegyedért Csoport három pert is indított az új campus-beruházása ellen. Köztük a bontási engedélyt is megtámadták. A bíróság azonban elutasította az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmüket. A per viszont csak szeptemberben kezdődik el. (via Népszava) 

A napokban az is kiderült a Magyar Közlönyből, hogy a Palota-negyedet jelentősen áta- lakító beruházás koordinálását a kormány (Orbán Viktor) a Fővárosi Kormányhivatalból áttette a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz. Így aztán Budapest egyik legnagyobb állami építkezését Debrecenből fogja felügyelni az ottani főispán.

A kormány tehát nagy ívben tesz a Palota-negyed és a kerület lakóinak tiltakozására, az önkormányzatra. Társadalmi egyeztetés, párbeszéd, önkormányzás? Ne röhögtess!

P.s.: Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a múlt héten írta alá a szerződést a VIII. kerületi Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér – Múzeum utca – Szentkirályi utca által ha- tárolt területen található, nyolc különféle rendeltetésű épület bontására a tendergyőztes West Hungária Bau (WHB) Kft.-vel. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr318458615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása