A mi Józsefvárosunk

Pihenőkert is épül [375.]

2023. október 26. - Amijo

Miközben a Kőris és a Kálvária utca sarkán lévő 637 négyzetméteres telken folyamatosan épül (és lassan el is készül) az új közösségi kert, október közepén elkezdődött egy pihenőkert kialakítása is a Koszorú és a Magdolna utca sarkán. A Koszorú-kert a tervek szerint 2024 tavaszára készül el. A kivitelező a Három Kertőr Kertészeti Szolgáltató Kft.

koszoru26.jpg

Fotó: Nyolckert

A tervek szerint a kert alkalmas lesz pihenésre, de játékra és kikapcsolódásra is. A területre két bejáraton lehet majd bemenni, középen egy sétány szeli majd át. (A kerttel kapcsolatos összes információ ITT olvasható.

LaMa

*

koszoru26r.jpg

Ha valaki nem emlékezne: a saroktelken egy ősöreg, 1854-ben Zofahl Lőrinc építette földszintes iparosház állt. Az eredetileg Hartmann József megrendelésére épült házon 1860-ban átalakításokat végzett Hild József az új tulajdonos, Mehringer Simon megbízásából; ekkor nyerte el végleges formáját, miszerint a Koszorú utcai homlokzata 8, a Magdolna utcai oldala pedig 16 tengelyes volt. 2012-ben került bontásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1218244081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása