A mi Józsefvárosunk

Új közösségi kert nyílik 2. [370.]

2023. október 06. - Amijo

Alakul, épül(get) a Kálvária és a Kőris utca sarkán lévő 637 négyzetméteres telken a közösségi kert. Fákat telepítenek, évelőágyásokat alakítanak ki, lesz komposztáló, piknikasztalok és egy szerszámtároló is. Még pár napig, október 17-ig pályázhatnak civil szervezetek, társasházak és magánszemélyek a kert parcelláinak és ágyásainak hosz- szútávú fenntartására.

kozossegi_kert3.jpg

kozossegi_kert2.jpg

Egy közösségi kert csupa jó dolgot jelent a környékbeli városlakók számára: zöld oázist a betonrengetegben, kikapcsolódási lehetőséget a kiskertünk gondozásában és közösségi- és találkozóhelyet, piknikezési lehetőséget a szomszédokkal. (via Pikó András)

Az önkormányzat a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) szakmai irányításával hozza létre az új közösségi kertet az üresen álló telken. A tervek szerint novemberre összesen 490 négy- zetméternyi megművelt területen 40 egyéni/családi és 4 tanparcellát alakítanak ki. A kert terveit a Rév8 Zrt. munkatársai készítették el.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8318229509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása