A mi Józsefvárosunk

Elkészült a közösségi kert [387.]

2023. december 18. - Amijo

Elkészült a Kőris-kert a Kálvária és Kőris utca sarkán, tegnapelőtt (szombaton) volt az átadása. A kertet a Magdolna–Orczy negyed szociális városrehabilitációs program keretében hozta létre az önkormányzat a telken. 40+4 ágyás, két kút, kerti berendezések (komposztálók, piknikasztal, pad, biciklitámasz), közösségi és rendezvénytér, tároló és vízgyűjtő tartály kapott helyet benne.

kozossegi20231218.jpg

Nagyon vártam már, hogy megnyissanak. Végre megtörtént, nézzék a képeket, ott a lényeg. A fásítás, az üres telkek közösségi kertté alakítása, a zöldítés és parkosítás mind-mind ugyanazt a célt szolgálja: hogy Józsefvárosban ne csak itthon legyünk, hanem egyre jobban otthon is. (Pikó András fb-oldala)

A 2023. november 23-i képviselő-testületi döntés értelmében a Kőris közösségi kert fenn- tartója december elsejétől korábbi együttműködő szakmai partnerük, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. Az önkormányzattal 2028. november 30-ig szóló megállapodást írtak alá. A Kőris közösségi kert Facebook-oldala itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6218283829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása