A mi Józsefvárosunk

Új közösségi kert nyílik 1. [360.]

A Kőris és a Kálvária utca sarkán.

2023. augusztus 26. - Amijo

Elkezdődött a Kőris közösségi kert építése. (Józsefváros Újság

A Józsefvárosi Önkormányzat a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) szakmai irányításával új közösségi kertet hoz létre a Kőris utca és a Kálvária utca sarkán mára már üresen álló telken. A kert terveit a Rév8 Zrt. munkatársai készítették el.

kozossegi_kert.jpg

A 637 négyzetméteres telken jelenleg földmunkát zajlanak, a tervek szerint novemberre összesen 490 négyzetméternyi megművelt területen 40 egyéni/családi és 4 tanparcellát alakítanak ki. A közösen megművelt területen lesz fűszerkert, dísznövények, zöldségek és egy kerti tó is.

(A jelentkezés már lezárult a parcellákra, összesen 40 helyet osztottak ki, elsősorban környékbeli lakosok között.)

LaMa

P.s.: A Kőris u. 4/B és Kálvária u. 11. szám alatti telekről van szó, itt eredetileg egy rossz állapotú földszintes ház állt a lebontásáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1318201707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2023.08.27. 02:37:08

No végre! "012–13-ban lakta a szomszédban (Tömő u.). Már akkor is ez az egészen kiváló tervezet lógott a kerítésen, és én naponta reménykedtem, hogy na, na, talán lesz belőle vmi...
süti beállítások módosítása