A mi Józsefvárosunk

Nagyon itt volt az ideje II. [352.]

Készül a Kőris utcai gyalogátkelő.

2023. július 24. - Amijo

Tudom, tudom, ezernyi dolog van, ami fontosabb/érdekesebb egy éppen készülő gyalogátkelőnél, de nekünk – a környék lakóinak – ez bizony fontos, így aztán érdekes is. Mint korábban írtuk, a munkálatok két hete, július 10-én kezdődtek, a képek tanúsága szerint pedig most itt tartanak…

zebra0724-1.jpg

zebra0724-2.jpg

És amint az látható, nem csak gyalogátkelő készül, hanem új közvilágítás és jelzőlámpa is „beépítésre” kerül; egyúttal új járdaszegély és járdasziget épül, plusz rendezik az itteni zöldfelületeket is.

A projekt befejezésének határideje augusztus 24., de előreláthatólag augusztus 20-ig véget érnek a munkálatok. Addig meg már féllábon is kibírjuk… (Megj.: A képeket most nem mi készítettük, hanem Józsefvárosi Önkormányzata...)

LaMa

*

Az építési engedélyeket nem a kerület adja ki, az út fővárosi tulajdonú, a kerület annak érdekében, hogy mihamarabb legyen zebra beszáll a költségekbe. Régóta tart az egyeztetés a fővárossal és a közútkezelővel – életemben nem gondoltam, hogy egy zebra megtervezése és kivitelezése ilyen hosszú és költséges folyamat. De mindent megteszünk, hogy végre megvalósulhasson. (via Pikó András, 2022  májusa)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr718178465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása