A mi Józsefvárosunk

Vitézy bejelentkezett [410.]

2024. március 22. - Amijo

Több hónapos lebegtetés után lépett porondra Vitézy Dávid. (Népszava)

Hosszas vacillálás után Vitézy Dávid (az Orbán-kormány egykori államtitkára) pár napja bejelentette, hogy az LMP jelöltjeként mégiscsak indulni kíván a június 9-i választáson a főpolgármesteri posztért. Pöpec!

vitezy_david2024.jpg

Ezzel újabb kihívója lett Karácsony Gergelynek, vele már ötre emelkedett a főpolgár- mester-aspiránsok száma: A pillanatnyi állás szerint Karácsony Gergely főpolgármester mellett a Fidesz-KDNP jelöltjeként Szentkirályi Alexandra, az LMP által megtámogatva Vitézy Dávid, a jobbikos Brenner Koloman és a Ti Hazánkos Grundtner András méretteti meg magát a címért.

A Republikon legújabb elemzésében Karácsony Gergely és Vitézy Dávid szavazótáborának pártpolitikai összetételét vizsgálta. Karácsony szavazói tábora a baloldali-liberális ellenzéki pártok támogatóiból adódik össze, míg Vitézy szavazóinak legnagyobb része Fidesz-KDNP szavazó. A volt államtitkár csak minimálisan képes felvenni ellenzéki szavazókat, és az LMP támogatását sem tudja egyöntetűen maga mögött. (A teljes elemzés a Republikon oldalán olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1018362063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása