A mi Józsefvárosunk

Kampec, Dolores! [368.]

Internet nem felejt…

2023. szeptember 28. - Amijo

 Vége a Gödöllői Erdei Vasútnak, októbertől nem jár többé. (Telex

Remélem, valamennyien emlékszünk arra, amikor Magyarbasi egyik legfőbb kampányígérete a (főleg erdei) kisvasutak építése volt. Hatalomra kerülése után újra is nyittatott vagy tízet — no és persze meg is építtette a felcsútit. Ennek persze inkább propagandaértéke volt: nem a közlekedést szolgálja, hanem a NER-t. Azt szimbolizálja, hogy mostantól az van, amit ő akar, és mindenkinek együtt kell vele működnie.

kisvasut.jpg

Ezért aztán mára bezárták szinte az összes kisvasutat — a leggazdaságtalanabb felcsúti kivételével.

A gödöllői bezárása nem azért érint személyesen, mintha valaha is utaztam volna rajta (jövő tavaszra terveztem), hanem mert sok munkával az idén írtam meg róla a módfelett optimista cikket a wikibe.

Nemzeti parkjaink között van egy, amelyet kimondottan utálok: ez a Duna–Ipoly. A normális szakmai kezdeményezéseket gáncsolják, bulvár–divat szintű programokat reklámoznak, és fenntartják ezt a módfelett kártékony Pilisi Parkerdő [lószart] Gazdaságot.

A tranzakcióról a "parkerdő" honlapján semmiféle információt nem találtam.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6018224181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása