A mi Józsefvárosunk

Mi lesz veled MSZP? [433.]

Rosszkedvünk nyara MoZsóval tetőzött.

2024. június 21. - Amijo

Telex: Az MSZP él, élt és élni fog – interjú Molnár Zsolttal. 

Utoljára a kerületi roncsderbiről: az MSZP egyetlen, épp hogy megszerzett listás helyért tett kockára mindent azzal, hogy ráindultak a független, de ellenzéki összefogással 2019-ben megválasztott polgármesterre, és annak jelöltjeire.

molnar_zsolt2024a.jpg

Igaz, utólag — már az eredmény ismeretében — azt állítja Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a Telexnek adott interjújában, hogy tudták, ez nem veszélyezteti Pikóék győzelmét. Egyúttal ugyanitt beszólt a szomszédos Ferencvárosban elsöprő győzelmet arató Baranyi Krisztinának is. És közölte azt is, nem, nem merült fel az MSZP vezetésében, hogy a választási eredmény után lemondjanak. „A pánikszerű lemondások sok kárt tudnak okozni, jön a nyár, széteshet a párt.”

Tényleg, miért kéne bárkinek is lemondania? Jön a nyár, tessék szépen elmenni nyaralni, és őszig — a tisztújításig — felejteni. Nehogy szétessen a párt.

P.s.: Ezeken a helyeken (VI., VIII., IX. kerület) ezek a pártok (MSZP, DK) szavazóik számsze- rű többségét elvesztették. Naiv tévedés azt gondolni, hogy ez csak egyszeri eset volt. Ha valaha is vissza akarják szerezni őket, azon sokat és rokonszenvesen kell dolgozni. (via Fügedi Ubul)

*

Az önkormányzati választáson a külön indult MSZP átlagban 4,77 százalékot ért el a ke- rületben, amit Szili-Darók Ildikó úgy kommentált, hogy „… ez egy nagyon szép eredmény. Nem gondoltuk, hogy evk.-t nyerünk, persze reméltük, de reális esély nem volt rá. Töredék- szavazatokra hajtottunk, azok voltak a fókuszba helyezve, és ezek be is váltották a hozzájuk fűzött reményeinket.” Az az átkozott fókuszba helyezés, az!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7118432777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása