A mi Józsefvárosunk

Minden szava arany [345.]

2023. június 26. - Amijo

Olyan hangulat alakult ki, hogy a legártatlanabb kérdésben is célszerűnek tűnt Orbán mellé állni. Orbán felemelkedéséről, orosz fordulatáról, a rendszerváltás elbukott generációjáról és az ellenzék szerepéről kérdeztük Szelényit. (Telex

Ezt az interjút egyszer már megosztottam, de most újra megosztom itt is, mert minden szava arany. És azért is, mert megint nagyon felment a vérnyomásom egy magát az ellenzék ellenzékének szerepébe pozícionáló megmondóember agymenésén, aki persze az esetek legnagyobb részében csak az ellenzéket tudja ekézni, mert persze a kormány- oldal körül a dolgok alapvetően rendben vannak, és a magyar jogállamiság is köszöni, jól érzi magát, csak kéretlen tengerentúli demokráciaféltés van, meg "ámneszti internesönel hángöri".

szelenyi_zsuzsa.jpg

A rendszerváltás után a pártközi küzdelmekben hamar elmúlt az elköteleződés a demokrácia tökéletesítése iránt. Nagyon súlyosnak találom, hogy a kétezres évekre újjáéledt a moralizáló, polarizáló politika, ahol mindkét fél azt gondolta, hogy neki jár az ország vezetése, mert a másik az ősellenség. Ez rendkívül romboló a demokratikus kultúrára nézve. Az új politikai generációnak ezt másképp kell csinálnia. (Fotó: Bődey János / Telex)

Nos. Szelényi Zsuzsanna Telexen megjelent interjújából többet meg lehet tudni az Orbán-rendszer lényegéről, mint a fentebb hivatkozott, néven nem nevezett megmondóember 10 másik "elemzéséből". Én ezt az interjút kötelező olvasmánnyá tenném.

Marosán Bence Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6618154254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása