A mi Józsefvárosunk

Nem tetszik a rendszer 2. [414.]

Bármely "alapvető jelentőségű vállalkozás" államosítható lesz.

2024. április 07. - Amijo

Új versenytörvény készül, a GVH ezután belenyúlhatna
nagyvállalatok tulajdonviszonyaiba is. (Telex)

Ha "fennáll annak közvetlen veszélye, hogy nem tud eleget tenni kötelezettségeinek" — a tervezet nem határozza meg, hogy ezt ki és minek az alapján állapítja meg. Az AJV-vé minősítéshez a Gazdasági Versenyhivatalnak vizsgálnia kell egy sor szempontot, de ezek- hez nem kívánnak határértékeket vagy súlyokat megállapítani — sőt, azt sem írnák elő, hogy a vizsgálat(ok) eredményét egyáltalán figyelembe kell-e vennie annak, aki dönt.

gvh2024.jpg

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke érkezik egy sajtótájékoztatóra 2023. február 14-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Hab a tortán:

Az igazságügyi tárca látszólag betartotta a társadalmi vitára bocsátás uniós követelmé- nyét: március 14-én kitette a honlapjára a szöveget és 22-ig várta az észrevételeket. Az ünnepek miatt ez valójában csak 4 munkanap volt — egy olyan, forradalmian új jogsza- bályra, amely teljesen újraírja az évszázados magyar versenyjogot. Várom a tízperces online társadalmi vitákat 23:50-tól 24:00-ig.

Stb.

Fügedi Ubul

P.s.: 2012-ben írtam meg, hogy az akkor még új kormány gazdaságpolitikája 1.) az államosításon és 2.) a hatósági árakon alapul majd. Nos?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7718374567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása