A mi Józsefvárosunk

Nem kaptak ajánlatot [413.]

2024. április 02. - Amijo

Március legvégén adta hírül az Index, hogy nagyon nem tetszik a valaha szebb napokat látott MSZP-nek, hogy az ellenzéki összefogásban hátrébb sorolnák két pesti kerületben is. Ezért a 2019-ben megszerzett pozícióik megtartása érdekében most akár érdekesnek is nevezhető manőverezésbe kezdtek. (Fotó: Index)

mszp2024.jpg

Az egyik a szomszédos Erzsébetváros*, a másik meg Józsefváros. Itt nálunk a koalíciós egyeztetések során nem tudták megvédeni a 2019-ben nyert körzeteiket. Pikó András ugyanis inkább támaszkodna a Szikra Mozgalomra és a C8 civil szervezetre, ezért egyes körzetekben ők kapnák meg az indulás lehetőségét. Így ha nem születik megállapodás április 20-ig, a szocialisták külön indulnak.

Az MSZP budapesti elnöke, Horváth Csaba az Indexnek azt mondta, hogy folynak a tárgyalások, de egyelőre nem kaptak ajánlatot az MSZP helyi képviselői. Szerinte „ezt nem Pikónak kellene eldöntenie, hanem a józsefvárosiaknak. Ha ők megválasztották ezeket a képviselőket, de nem elégedettek a munkájukkal (…) akkor majd ezt ki is fejezik. (Megj.: a fenti logika alapján akkor nincs izgulnivalója az MSZP-nek, mert ez fordítva is igaz. Ha a józsefvárosiak elégedettek velük, így is, úgy is megválasztják őket, nem? Mind a hármat...)

*A cikk erzsébetvárosi részéhez: „… a kerület korábbi – hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt hosszabb időt börtönben töltő – szocialista polgármestere, Hun- vald György is bejelentkezett a júniusi választásra.” Nos, Ambrus Balázs cikkében bizonyos tényeket khmm… elnagyolt. 2023-ban ugyanis a Kúria megsemmisítette az összes, Hun- wald (akkor még Hunvald) Györgyöt elmarasztaló összes korábbi ítéletet, és kimondta: törvénysértések sora történt. A „hosszabb időt börtönben töltő” is biceg kissé, helyesen ez úgy hangzott volna, hogy „hosszú ideig előzetesben tartott” — Hunwald ugyanis egyetlen napot sem töltött börtönben sem a felsorolt, sem egyéb bűncselekmények miatt. Neve- zett bűncselekmények VÁDJA miatt ült, méghozzá azért, mert az ügyészség ragaszkodott ehhez — hogy meg ne szökjön, össze ne beszéljen képzelt bűntársaival stb.

*

Friss hír: megszületett a megállapodás a józsefvárosi választási szövetségről. Azok a jelölő szervezetek, akik részt vettek a tárgyalásokon, közösen indulnak a 2024-es önkor- mányzati választáson, polgármester-jelöltjük pedig Pikó András. Jelölő szervezetek: C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület, Demokratikus Koalíció, LMP, Momentum Mozgalom, Párbeszéd és a Szikra Mozgalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1818369113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása