A mi Józsefvárosunk

Zebra lesz az Orczy úton [230.]

2022. május 07. - Amijo

A jelek szerint egy évek óta – de lehet, hogy évtizedek óta – tartó huzavona érhet most véget azzal, hogy végre zebra lesz az Orczy úton a Kőris utca torkolatánál. Nagyon itt volt már az ideje. A Vajda Péter utca és az Orczy tér között ugyanis nincs gyalogátkelőhely, így csak jókora kerülővel lehetett eljutni korábban a CBA-ba (most a nemrég megnyílt ALDI-ba), ill. a dohányboltba – vagy lehetett megpróbálkozni az átjutással (vesszőfutással) az Orczy út autóforgalmán és a villamossíneken keresztül.

orczy_zebra.jpg

Legtöbben – a baleset- és életveszély ellenére – ez utóbbit választják, kihasználva a Kőris utca páros oldalának folytatódásában kialakított talpalatnyi kis szigetet az úttesten.

Hétvégén enyém a bevásárlás és ma az Orczy úti Aldi mellett döntöttem. Az alatt, amíg lekötöttem a bicót legalább hárman próbáltak átjutni az úttesten – nem ők, akik láthatók a képen. Ők az utána következő két-három percben tettek próbát, szerencsére sikerrel. Életveszély ez, látható. Kell az a zebra, amire környékbeliek már évek óta várnak.

Jövő héten már tárgyalunk az illetékes főpolgármester-helyettessel a közös finanszírozásról, és ha a főváros részéről is meg lesz a szándék, a kerület állni fogja a közlekedési lámpás zebra költségeinek felét, kb. 40 millió forintot. Ha minden jól megy erről a döntést a május végi képvise- lőtestületi ülésen meg fogjuk hozni. (via Pikó András fb-oldala)

LaMa

P.s.: Mekkora szerencse, hogy a polgármester is lejár bevásárolni az ALDI-ba... Megjegy- zendő még, hogy Camara-Bereczki Ferenc (a terület önk.-i képviselője) 2019 óta hajtotta, hogy legyen itt gyalogátkelő. Lett.

*

Az építési engedélyeket nem a kerület adja ki, az út fővárosi tulajdonú, a kerület annak érdekében, hogy mihamarabb legyen zebra beszáll a költségekbe. Régóta tart az egyeztetés a fővárossal és a közútkezelővel – életemben nem gondoltam, hogy egy zebra megtervezése és kivitelezése ilyen hosszú és költséges folyamat. De mindent megteszünk, hogy végre idén megvalósulhasson. (via Pikó András)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5917826425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása