A mi Józsefvárosunk

Járni jár. Csak nem jut! [448.]

2024. szeptember 20. - Amijo

Harmadik hete tart a tanév, de több tankerületi központ még nem fizette ki a tanárok által igényelt iskolakezdési támogatást. (Népszava

Azért nem fizeti ki egy sor tankerület a tanároknak törvényesen járó iskolakezdési támo- gatást, mert „költségvetésükben nem áll rendelkezésre erre a célra elkülönített forrás” (értsd: pénz). Magyarán: ha a tankerület betervezi költségvetésébe pl. saját vezetőinek egyhetes tanulmányútját a Riviérára, akkor arra van pénz. Ha nem tervezi be az iskola- kezdési támogatást, akkor arra nincs pénz.

fodor_istvan.jpg

Így például az itt idézett szombathelyi tankerületi központ költségvetésében önmaguk jutalmazására betervezték a pénzt, tehát arra fizetnek is — 2022-ben csak a három fölső vezetőnek összesen 6 924 404 forintot. Ugyanebben az évben a tanárok jutalmazására nem terveztek be pénzt, tehát ők nem is kaptak egy fillér jutalmat se. (A rekorder ebben az évben a berettyóújfalui tankerületi központ volt, amelynek vezetői fejenként 4,5 millióval jutalmazták magukat.)

A tanárok „illetményen kívüli juttatására” nem terveztek be egy vasat se, tehát az „nem is áll rendelkezésre”. Ez az egész egy rossz vicc. De mivel mindenki ismeri, a szövegét le se írom. (A képen Fodor István tankerületi igazgató.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5218495906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása