A mi Józsefvárosunk

734. Önnek egy új üzenete jött

2018. március 16. - Amijo

Méghozzá ez: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” Majd a miniszterelnök mély átéléssel elszavalta papírról felolvasta a Himnusz első versszakát. Mindezt Orbán Viktor március 15-én a Békemenet záróeseményén, többezer ember előtt tette, mondta. A tömény gyűlölet szeretet és összefogás nevében. 

orban2018_marc15.jpg

Erről (is) beszélgetett tegnap Lakner Zoltánnal és Gábor Györggyel műsorában Kálmán Olga, itt tessék megnézni, meghallgatni. (Igen, a mostanra megváltozott HírTV-n, melyet Kocsis Máté szerint Simicska ellopott az oly nemes és tisztességes nemzeti jobboldaltól...)

… kétszeresen megfenyegette a magyar népet. Megszállják az országunkat az idegenek, ha nem ő nyer. Megtorlás jön a Fidesz ellenfeleinek, ha ő nyer. Ennyi, a rettegés maradt a Fidesz egyetlen és végső mondanivalója a nemzetnek. Utána kiderült, hogy ha sok lengyel egyszerre hallat csatakiáltást, az úgy hangzik, hogy nyekk-nyekk-nyekk.

Gyuri Bácsi! Hogy megmondta, micsoda szöveg: Gyuri Bácsi! - mondogatták a Békemenet résztvevői, de nem volt sok más pillanat, ami lázba hozta volna őket. Ilyen volt a fideszes március 15. testközelből. (444.hu)

Magyarországon nem sikerült megünnepelni forradalom és szabadságharc 170. évfordu- lóját. Orbán ismét kitagadta nemzetből – de most már nyíltan meg is fenyegette – azokat, akik másként gondolkodnak, mint ő. Hogy is mondta 2002-ben Vaclav Havel? „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”

***

Török Gábor: Orbán fenyegetőzése komoly politikai hiba lehet - A politikai elemző szerint a miniszterelnök nem azt mondhatta, ami hasznos számára, hanem amit valójában gondolt. Török úgy látja, ha erről van szó, az olyasmi, ami Orbán beszédeiben csak ritkán fordul elő: komoly politikai hiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6813743648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása