A mi Józsefvárosunk

Három jelölt az időközin [238.]

Június 26-án lesz az időközi választás.

2022. június 04. - Amijo

A Helyi Választási Bizottság (HVB) még áprilisban írta ki a koronavírus-járvány miatt elmaradt időközi választást. A HVB azóta kisorsolta, és a sorsolás alapján megállapította az 5. számú egyéni választókerületben induló jelöltek sorrendjét a szavazólapon.

5vk_jozsefvaros.jpg

Ez az alábbiak szerint alakult:

  1. Pityó László (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP)
  2. Gondos Judit (FIDESZ-KDNP)
  3. Simon György (MUNKÁSPÁRT-ISZOMM)

Csak emlékeztetőül: június 26-án azért lesz időközi önkormányzati választás a kerület- ben, mert a Csarnok-negyed korábbi DK-s képviselője, Balogh Lajos 2020 őszén elhunyt, mostanáig a helye betöltetlen volt a képviselő-testületben.

Megj: a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom – bár regisztrálta magát a Bizottságnál, és fel is vette az íveket – nem volt képes jelöltet állítani.

Így állunk tehát most, és ez már nem is fog változni. Még három hét, és ismét választhat a nép (az istenadta nép). Ha minden jól megy, másfél év után ismét lesz önkormányzati képviselője a választókerületben lakóknak. Ilyen vagy olyan. Vagy másmilyen.

Tessék választani! További szép estét mindenkinek.

*

Jelenleg a legtöbb képviselőt – szám szerint hatot – a Fidesz-KDNP adja, de a Közösen Józsefvárosért frakciónak jelentős többsége van. (…) Amennyiben a Fidesz jelöltje lesz a befutó, akkor is csak 39%-os arányuk lesz (7:11) a testületen belül, ami továbbra is kisebbséget jelent. (via Józsefváros újság)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr617848577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása