A mi Józsefvárosunk

726. Történéseim (8)

2018. február 20. - Amijo

Járni jár...
Csinovnyikok rémuralma sorozat

No még egyszer a nyugdíjról és "folyósításáról". Nyugdíjazásom tíz hónapos jubileumát azzal ünnepeltem meg, hogy bementem a Fiumei útra megérdeklődni, hogy ki tudták-e már kalkulálni, mennyi nyugdíjat fogok kapni, és mikortól várható, hogy azt kapjam is. A közönségkapcsolatos (kollégáihoz hasonlóan rém szimpatikus) hölgy erre a kérdészuha- tagra azt válaszolta, hogy van egy jó és egy rossz híre.

kozter2018-1.jpg

A jó hír az, hogy az ügyintéző elintézte az ügyet, kiszámolta, hogy mennyi pénz jár nekem. Azt, hogy mennyi, ő sajnos nem tudja megmondani, mert a saját gépéről nem lát bele ebbe a rendszerbe. (Mondtam már, hogy a nyugdíjasoknál fő az éberség?)

A rossz hír pedig az, hogy a leadott papír azóta a revizornál pihen, és nem tudni, meddig. Tehát jövő héten megpróbálom fölhívni a revizort, hogy megsürgessem. Hátha az hat. Úgy tűnik, lesz itt még néhány menet.

Igen, ez a "folyósítás" kifejező szó: amíg az ügyemet intézgetik, a pénzem csak úgy elfolyik.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6413685366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása