A mi Józsefvárosunk

Mi, a Világot Vezető Magyarok [350.]

2023. július 16. - Amijo

Ezúttal éppen a reálbérek csökkenésében vagyunk világelsők. És ezzel még az átlagot is ügyesen elhúzzuk. Magyarország előre megy!

realberek2023.jpg

A reálbérek éves változása az OECD-országokban (2023 első negyedéve)

Táborban sokat jártunk a Telekes-völgybe, Ördöggáthoz. Fölötte van az oldalban Csengőkút-zsomboly, ami ugyebár onnan kapta a nevét, hogy ha valaki behajít egy követ, akkor az sokáig pattog, és közben hangokat ad ki. Egy lejtős, nem túl nehéz lemászással kezdődik, majd átvált egy függőleges aknába, amihez kötél kell, tehát oda már nem men- tünk le. Ehelyett beültem a lemászós rész végén keresztben, és amikor már elég stabilan kitámasztottam magam, felkurjantottam, hogy jöhet az első. Így ügyesen megelőztük azt, hogy a fiatalok sokáig pattogjanak, és közben hangokat adjanak ki.

Attól tartok, hogy ennek a gazdasági lemászásnak az aljában nem ül nekünk keresztbe senki.

Fügedi Ubul

P.s.: Abszurdisztánban az MNB az egynapos kamat egekbe emelésével mesterségesen és naponta nagy ráfizetéssel tartja fönn a Ft árfolyamát. A világon szokásos napi kamat mellett a dollár bőven 400 Ft fölött lenne. Az árfolyam kizárólag politikai döntés kérdése és ebben a hektikus rendszerben az megjósolhatatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7318168389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása