A mi Józsefvárosunk

556. Mint falat kenyér

2016. szeptember 30. - Amijo

Inkább nem mondok semmit a történtekről. Vagy mégis. Mert valahogy furcsa az időzítése. Nem sokkal azután történik egy klasszikus pokolgépes merénylet Budapesten, hogy az egyik kormánytag elvakkantotta magát a kvótareferendum kampányában, valamiképp akképpen hogy "bármikor történhet ilyen". Szóval: az a fránya időzítés... és nemcsak a napokat illetően, a kvótareferendum napjához már elég közel; hanem napszakon belül is. 

terez_robbant1.jpg

Ha valóban terroristák művelték volna, akkor a cél a minél több áldozat lett volna, és az annál nagyobb zavarkeltés. Erre az egy hűvös őszi nap éjjelén a Teréz krt - Király utca kereszteződésénél alkalmasabb lett volna mondjuk ugyanez a kereszteződés késő délután, a csúcsforgalom idején és hétköznap. 

Aztán persze ott van és lesz a kérdés, hogy a Rezsim mikor kezdi el annak érdekében presszionálni a rendvédelmet és a nyomozást, hogy a kvótareferendum kampányérdekei- nek megfelelően bármi áron bedumálhassanak migránsokat, iszlamistákat és hasonlókat. Magyarországon eddig kétféle elkövetői körből kerültek ki a pokolgépes merénylők: alvilági figurák a banda- és a profitérdekek mentén, illetve jobbikbűnözők a politikai érdekeik mentén, politikai haszonszerzés céljából. Most épp az a bizonyos "aktuális", hogy konkrétan a rendőröket akarták megölni. Nem is tudom, de erre ez a módszer nem épp a leghatásosabb –  szerencsére. 

Úgyhogy ez a pokolgépes merénylet több mint gyanús – legalább is szerintem. És remélem, hogy a Yard most hatékonyabb lesz, mint pl. a Lehel úti bankrobbantó esetében. És ha már a Lehel úti bankrobbantó: az a robbantás is érdekesen volt időzítve, pont a devizahitelesen "mentésének" környékén.

Most egy páran el fogják mondani – a lehazaárulózásom előtt vagy után, ez részletkérdés –, hogy foglalkozzak a saját dolgommal. Lehet, hogy igazuk van… Szóval: egyre vadabb a kvótareferendum kampánya... és ez a merénylet úgy kellett a Rezsimnek és kampányának, mint egy falat kenyér.

Frigyesmester  
2016. szeptember 25.

P.s.: A Teréz körúti robbantás óta megszaporodtak a "gazdátlan/gyanús csomag/bőrönd/ táska miatt lezárták/kiürítették/leállították az utcát/teret/hidat/buszt" típusú hírek. Nem volt gyenge pl. a Margit híd, a Hungária körút, a Vas utca vagy a 9-es busz lezárása. Szóval: hirtelen elképzeltem azt, hogy október 2-án a szavazókörök környékén hirtelen megsoka- sodnak a gazdátlan/gyanús/elhagyott/talált táskák/csomagok/bőröndök/gyanús tárgyak és hasonlók - valamint az erre vonatkozó lakossági bejelentések...

***

Tuttta? Kocsis Máté kedvesen felszólította a közös képviselőket, hogy plakátoljanak a józsefvárosi házakban. "A kvótajavaslat minden magyar települést érint, így Brüsszel veszélyes tervéből Józsefváros sem maradna ki" – kezdi levelét Józsefváros polgármestere, amit kerületi lakosoknak és a Józsefvárosban dolgozó közös képviselőknek küldött szét a napokban. És biztos, ami biztos, Kocsis a levélhez mellékelte a kifüggesztendő, józsefvárosi designra fazonírozott kvótaplakátot is. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7711755069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása