A mi Józsefvárosunk

A Pázmány-saga folytatódik II. [397.]

Végtelen(ített) történet.

2024. január 31. - Amijo

Alkotmánybíróságra viszi az ellenzék a Magyar Rádió épületének lebontását. (HVG

Másfél hete döntött a képviselőtestület arról, hogy Sára Botond törvényességi felhívását megalapozatlannak tartják, illetve az általa irányított Fővárosi Kormányhivatal elfogult- ságának vizsgálatát kérik a Pázmány-projekt ügyében. Szerintük ugyanis a kormány túllépett a hatáskörén a Magyar Rádió épületének bontása kapcsán, ráadásul mindezt az ukrajnai háborúra hivatkozva tették meg.

magyar_radio3.jpg

Ezért az ellenzéki pártok Alkotmánybírósághoz fordulnak a Pázmány-projekt miatt; Csárdi Antal palotanegyedbeli o.gy. képviselő kezdeményezéséhez csatlakozott Jámbor András, a kerület másik képviselője is.

A végtelen(ített) történet tehát most az Alkotmánybíróságon folytatódik.

LaMa

Ps.: Alkotmányellenesnek tekintik az indítványozók azt is, hogy a kormányrendelet az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra hivatkozva ad felhatalmazást arra, hogy törvényi szabályoktól eltérő kormányrendeletek szülessenek és a helyi önkormányzatok döntési jogköre is sérül azáltal, hogy kormányrendelet keretei között von el tőlük hatás- köröket. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8318315959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása