A mi Józsefvárosunk

Lex Pázmány [391.]

Kis karácsonyi „ajándék” a kormánytól.

2024. január 03. - Amijo

Józsefváros egy közigazgatási perben és az Alkotmánybíróságon is megpróbálja megállítani a Rádió-épületek bontását. Így vágna vissza a kerület a kormány karácsonyi ajándékára, a Lex Pázmányra. (24.hu)

Eltelt három nap az újévből, ideje visszatérni a régi kerékvágásba. Mert nagyon úgy néz ki, folytatódik, ami tavaly elkezdődött: karácsonyra ugyanis a kormány megtojta legújabb szívből jövő ajándékát a Palota-negyed lakóinak, a Lex Pázmány képében.

magyar_radio3.jpg

Eszerint a 625/2023. (XII. 22.) Kormányrendelet lehetővé teszi azt, hogy a nemzetgazda- sági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások esetén ne kelljen figyelembe venni az önkormányzat által meghatározott örökségvédelmi követelményeket, helyi védelmet, az önkormányzat által kihirdetett változtatási tilalmat. Még a közútkezelői engedélyeket se az önkormányzat, hanem a közlekedési hatóság adja ki mostantól  írta FB-oldalán Pikó András, a Józsefváros polgármestere, még december 27-én.

Rendelettel írnak felül törvényt. Rendelettel veszik el a helyi lakosság jogát a lakhelyüket és az életüket érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos társadalmi egyeztetésekhez. Legutóbb, Lánszki Regő államtitkár konstruktivitást kért tőlünk, józsefvárosiaktól, miközben kifejezte, hogy kész a további párbeszédre. Vajon mire gondolhatott? (via Pikó András)

Pikó szerint egyértelmű a cél, hogy az örökségvédelmet élvező Magyar Rádió épületeit minden további nélkül lebonthassák, hogy a helyére megépülhessen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusa.

Hát igen. Mert annál ugye nincs is fontosabb. Csúnya egy történet ez is.

LaMa

Ps.: A választási évbe lépve elgondolkoztam azon, hogy a Fidesz most lemondott a Palota-negyedről, és csak kicsinyes bosszúból bünteti így az ott lakókat, mert azok 2019-ben nem rájuk szavaztak? (Hunwald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1718294503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása