A mi Józsefvárosunk

"Aki nincs velünk, az nincs” [274.]

Orbanisztán működése.

2022. október 03. - Amijo

A Kölcsey Gimnáziumnál tiltakoztak a tanárkirúgások ellen. (444.hu

Tudják-e azok, akik erővel, elbocsájtással akarják megoldani a közoktatás problémáit, hogy mit tesznek? — értetlenkedik Juhász István. Nos, igen. Számukra a közoktatás problémája a gondolkodó, forrásaik ellenőrzésére képes emberek képzése. A probléma megoldása az ilyen embereket nevelő tanárok elbocsátása. Mintaszerű helyzetértékelés, példamutató megoldás (igen, lesz még egy sor hasonló).

kolcsey_tuntet.jpg

Minden lehetséges alkalommal ki kell mondani: az oktatás a piacképes munkaerő képzése. A hatékonyság — akár a gazdaságé, akár a döntéshozatalé, akár a jog- és intézményrendszeré — döntően azon múlik, mennyire alkalmasak egyes résztvevői a szervezeti rendben rájuk háruló feladatokra. (Ez egy visszacsatolásos rendszer, mert az alkalmas, jól képzett emberek a szervezeti rendet úgy alakítják, hogy az minél jobban alkalmazkodjon a tagok kompetenciáihoz.)

Az az ország, amely művelt és kreatív embereket nevel, gyorsan beér a centrumba. Amelyik betanított munkásokat nevel, egy kurta ideig maradhat még a periférián az okosabbak kiszolgálója, de a betanított munkásokat pár évtizeden belül ki fogják szorítani a gépek.

Az a kormány, amely rosszul fizetett csinovnyikok által vezényelt poroszos magolássá zülleszti az oktatást, gyermekeink és unokáink jövőjét árulja el rövid távú hatalmi érdek- ből. Ez a hazaárulás, ha valaki esetleg nem tudná, mit jelent ez a fogalom. Mi pedig, akik szeretjük ezt a hazát, kimegyünk, minden alkalommal tiltakozunk ez ellen az árulás ellen — és mindnyájan, nagyon pontosan tudjuk, hogy nem megyünk vele semmire.

No de hát ahogy hazaérünk, ott van az előszobában a tükör. Hogy néznénk bele, ha otthon maradnánk?

A jó ügyekért nem azért küzdünk, mert esélyünk van a sikerre. Azért küzdünk értük, mert azok a jó ügyek.

Szerdán hídfoglalás: gyertek!

Fügedi Ubul

P.s.: Rétvári: A Nemzeti alaptantervben jelentősen csökkentettük a tanulói terheket. Nem nemzeti, nem alap- és voltaképpen nem is tanterv. A Történelemtanárok Egyletének szakmai állásfoglalása erről az izéről, aminek alapján a gyerekeket úgymond tanítani kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3617946096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása