A mi Józsefvárosunk

Járni jár, csak nem jut [275.]

2022. október 06. - Amijo

Szerda élőlánccal tüntettek a diákok és a szülők a tanárok mellett, akiket újabban nemcsak azzal sújt a kormány, hogy éhbérért dolgoztatja őket, hanem azzal, is, hogy kirúgják a polgári engedetlenkedő tanárokat. (444.hu

Némi kiegészítés a megszokott rágalomhadjárat és erkölcsi relativizmus (bezzeg a Gyurcsány meg miket csinált) ellenében: A tanárok nem a kormány ellen lépnek fel, hanem a fizetésükért. Azért, ami a Fidesz által is elfogadott közalkalmazott törvény szerint járt nekik. Csak éppen elfogadtak egy másik törvényt is, amely szerint mégse igazítják hozzá a közalkalmazottak bértábláját az alapbérhez. Járni jár, csak nem jut.

diak_tuntet2022.jpg

Fotó: Bankó Gábor / 444

A képviselők, a miniszterek, az államtitkárok fizetésére jut, az övékre meg nem — elvégre arról törvény van és nem országgyűlési határozat. Ja, pardon, az övék nem fizetés, mert abból sokat kéne adózni. Hanem tiszteletdíj.

A tanárok nem kérnek a járandóságuk mellé három-négy kuratóriumi tagságot egyen- ként harmadtól másfél millió forintig, mint ahogy kiegészítésként a minisztereknek van. Ők megelégednének a járandóságukkal — ami ugyebár attól járandóság, hogy jár.

Fügedi Ubul

P.s.: A Magyar Orvosi Kamara is a tüntető pedagógusok és diákok mellé állt. Közlemény- ben nyilvánították ki szolidaritásukat. (via mfor.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9117948626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása