A mi Józsefvárosunk

998. No még egyszer

2020. május 17. - Amijo

Kocsis Máté szerint a felújításoknak nem most van itt az ideje,
a legtöbb fideszes városban ezt másképp gondolják (Mérce)

De tényleg már csak röviden: másfél hete derült ki, hogy a kormány kifosztotta a kerületi önkormányzatot a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Ezt aztán dr. Kocsis többször, több helyen indokolta (?), miközben a kerület jelenlegi vezetésére mutogatva, őket – és elsősorban Pikót – hibáztatta a kialakult helyzetért.

testuleti2020-2.jpg

Józsefváros jelenlegi polgármestere pontokba szedve röviden reagált a választókerület o.gy. képviselőjének állításaira:

  • Nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy az önkormányzat ne tett volna lépéseket a fejlesztési források lehívására.

A valóság ezzel szemben az, hogy dokumentumokkal igazolható, hogy az önkormányzatnak kellett sürgetnie az illetékes Belügyminisztériumot. A kormány késlekedése miatt február 21-ig el sem volt indítható a folyamat. 

  • Nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy a kerület nem számolt a Józsefváros számára már korábban megítélt központi költségvetési forrásokkal.

A központi költségvetési tételek részletesen szerepelnek az elfogadott kerületi költségvetés bevezetőjében, annak 6. oldalán. 

  • Nem igaz, hogy Kocsis Mátét nem kereste a kerület vezetése.

Józsefváros polgármestereként március 25-én küldtem neki hivatalos levelet, amelyben, mint a kerület országgyűlési képviselőjét partnerségre kértem a józsefvárosiak érdekében. 

Én már sok mindent láttam a politikában, de az, hogy egy országgyűlési képviselő csont nélkül engedi, hogy a kerületében élőktől elvegyenek 1,3 milliárd forintot, majd ugyanazon a héten kiharcolja ezt a rengeteg pénzt az általa vezetett kézilabda szövetségnek, az azért rendesen megfekszi a gyomrát az embernek. (via Csárdi Antal)

P.s.: Csak hogy tisztában legyünk azzal, hogy dr. Kocsis szerint mi a fontos, illetve, hogy minek van itt az ideje, ha már vészhelyzet, meg átcsoportosítás:

A Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség "2020. évi szakmai programjának és a hosszú távú sportágfejlesztési stratégiájára" 1 380 000 000 forintot ad a kormány, a határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatására pedig 300 milliót.

További szép estét mindenkinek.

***

A volt polgármester nem beszél világosan, amikor a "lehívás" körülményeiről szól, s az egész megnyilatkozásból – miszerint amúgy "helyesen cselekedett a kormány" – csak úgy süt az álszent, alig leplezett káröröm, amit Józsefváros újabb megrövidítése felett érez országgyűlési képviselőnk. (via Budaházy Gusztáv)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4115703778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása