A mi Józsefvárosunk

964. Permanens fülkeforradalom

2020. február 05. - Amijo

Miközben költöztetés címén szétverik a Természettudományi Múzeumot,
Kásler bejelentette, hogy elkészült a módosított Nemzeti alaptanterv
is.

Még mindig túl jól teljesítünk a PISA-teszteken. Továbbra is fenyeget annak veszélye, hogy (egyes) magyarok (esetleg) megértik a politikusok szövegeit. Ez ellen lépünk fel most a tőlünk megszokott határozottsággal. Ennek eszközeként a tanmenetben egyre nagyobb hangsúlyt, részt kap a "nemzeti alap".

kasler_nat.jpg

Így az ennek elsajátításához legfontosabb első három évben a 22 kötelező órából öt lesz a torna és egy a hit- vagy erkölcstan. Az összes többire marad 16. Idővel persze kiderül- het, hogy még ez is túl sok, és akkor új alaptanterv jöhet.

Alkottam egy új fogalmat erre: permanens fülkeforradalom. Következő lépéseként eset- leg megszüntethetjük a választás lehetőségét, és onnantól a szülők nem dönthetnék el, hogy gyermekük hívő legyen-e vagy erkölcsös. Vannak még elképzeléseim, és szívesen megosztanám őket az illetékes elvtársakkal.

Fügedi Ubul

Ajánlott irodalom:

***

Gyakorló elmebetegek állnak neki alaptantervet fabrikálni. Amely azon kívül, hogy nem nemzeti és nem alaptanterv, minden más tekintetben rendben van. ITT van néhány támpont a magyar nyelv és irodalom területén tervezett pusztítás értelmezéséhez. És akkor a többiről még nem is beszéltünk. Majd fogunk. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1915460358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása