A mi Józsefvárosunk

Vadászbarokk [365.]

Nyuszi rokonai és üzletfelei…

2023. szeptember 16. - Amijo

Mészáros Lőrincék félmilliárdért vettek medencés
nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban. (444.hu

A "vadászbarokk" tényleg az agaras-trófeás stílus neve. Láthatóan ez a vadászatnak nevezett önfeledt gyilkolászásba belefeledkező, vadászati kiállítást stb. rendező NER-elit konszenzusos stílusa. Némileg kiterjesztve a kifejezés eredeti értelmét, ide sorolhatjuk a Matolcsy által rendelt dekorációkat arany- és csodaszarvasokkal, arany oroszlánokkal, medvékkel és bikákkal stb.

vadaszbarokk.jpg

Ez az új kultúra a maga mellbevágó látványvilágával már-már elfedni látszik ama sajá- tosságot, hogy az "építési törvények kijátszhatók, az ellenőrzéseket megnehezítették, így a megfelelően gazdag és befolyásos ingatlantulajok gyakorlatilag azt csinálnak... amit csak akarnak."

Az "új építési törvény kedvez a szabálytalanságoknak. Az építkezések többségére már nem kell engedélyt kérni, elég bejelenteni. Ráadásul néhány hónapja már nem is az önkormányzatok felügyelik az építkezéseket, hanem a megyei kormányhivatal. Óváron például nem volna sza- bad fürdés céljára szolgáló medencét építeni, tehát a képeken nagyon is medencének látszó építmények papíron [tűzi]víztározók, kacsaúsztatók" stb.

"A Mészáros-ingatlan ugyanabban az utcában található, ahol... Rogán-Gaál Cecília vásárolt hivatalosan szőlőként nyilvántartott nyaralót. Ugyanebben az utcában fekszik Dzsudzsák Balázs egykor sikeres labdarúgó... nyaralója is, nem messze attól az óriási építési gödörtől, amely miatt az LMP a helyi építési törvény felülbírálását kezdeményezte."

Mészárosék június 30-án írták alá "az adásvételi szerződést a hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből álló ingatlanra. A szerződésben azt vállalták, hogy a föld művelését másnak nem engedik át, illetve hogy legalább öt évig nem is használják másra a területet."

Érdekelne az idei szüret eredménye. Ennek alapján jól paraméterezhető lenne a "gyümölcsös".

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9618215477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása