A mi Józsefvárosunk

931. Nagyvonalúan áttolva

2019. október 26. - Amijo

A választás utáni nagy kavarásban és hangzavarban majdnem elsikkadt ez az egészen érdekes, ámde fura történés. Még a hét elején ugyanis úgy döntött a Kúria, VIII. kerületi önkormányzat lapja törvénysértően kampányolt előbb Kocsis Máté, majd Sára Botond mellett, ezért félmilliós bírságot róttak ki az önkormányzatra. (Megj.: A kerületiek pénzén kiadott lap számaiból korábban is mindig kimaradtak az ellenzéki képviselők. Évek óta.)

jozsefvaros_ujsag2019.jpg

Pikó bejelentése nyomán tehát jogerősen elmeszelték az önkormányzati tulajdonú lapot. Csakhogy a tetemes bírságot Pikóéknak kéne kifizetniük, amit azért róttak ki az újságra, mert gőzerővel kampányolt Pikó ellen. Nagyvonalúan áttolják a büntetést a Pikó vezette önkormányzatra, miközben pont Pikó jogai sérültek a kampány során. Bájos, nem?

Lenyűgöző ez a mérhetetlen nagyvonalúság a NER-ben. Pikót azonban nem nyűgözték le, és ezt írta a Facebook-oldalán:

A Józsefváros c. kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt ellenfelem mellett – most majd ezért az általam vezetett önkormányzatnak kell kifizetnie 500 ezer forint büntetést.

Hozzátette: a Kúria döntése jogerős, fellebbezésnek helye nincs, de ha jogi lehetősége lesz rá, akkor Nyerges Zoltánnak, az akkori főszerkesztőnek

a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról.

Pikó tehát – igen helyesen – a lap egykori, mára már lelépett főszerkesztőjével fizettetné ki a félmilliós bírságot. További szép estét mindenkinek.

P.s.: A héten már nem jelent meg közpénzes kerületi kampányújság. Szomorú vagyok, nagyon.

***

Májusban a 24.hu írta meg, hogy a Főváros Választási Bizottság megállapította, hogy a Józsefváros újság megsértette a választási eljárásról szóló törvény a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre vonatkozó alapelvét. A lap két egymás utáni száma is úgy jelent meg, hogy kizárólag Kocsis Máté véleménye szerepelt benne az EP-választásról, a jelölteké nem, sőt, egyáltalán semmi más sem, ami az EP-választásról szólna, kivéve Orbán Viktor hétpontos tervét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2315265452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása