A mi Józsefvárosunk

925. Közpénzes kampánylap

2019. október 09. - Amijo

Furcsa dolgok történnek mostanában: hétfőn ugyanis a Fővárosi Választási Bizottság elmeszelte a józsefvárosi önkormányzat hivatalos, közpénzes lapját. Határozatukban megállapították, hogy a kerületi újság megsértette a választási eljárásról szóló törvény jelöltek és jelölő szervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó pontját. És a Bizottság nem csak eltiltotta az újságot a további jogsértéstől, de arra is kötelezte, hogy a határozat rendelkező részét következő számában közzétegye.

jozsefvaros_ujsag2019.jpg

Pikó András azért fordult a Választási Bizottsághoz, mert a kerületi kiadvány 31. és 32. lapszámának húsz oldalából tízen szerepelt Sára Botond polgármester, az alpolgármes- ter és a fideszes képviselők – az ellenzékről viszont még csak egy árva szó sem esett.

Jellemző a kerületi viszonyokra, hogy még a Fővárosi Választási Bizottság fideszes tagjai is elfogadhatatlannak tartják, amit a Józsefváros nevű brosúra művel. A helyi Választási Bizottság pedig semmi kivetnivalót nem talált benne. Szégyen. (via Molnár György)

A Sára Botond (korábban Kocsis Máté) és a lap közös produkciója már ezt megelőzően is szemkápráztatóan lenyűgöző volt. A józsefvárosiak pénzén kiadott lap számaiból eddig is mindig kimaradtak az ellenzéki képviselők. Kampányidőszakban meg a polgármesterje- löltek és a képviselő-jelöltek bemutatása, programjaik ismertetése. Mindegyiké, kivéve Sára Botondét. Helyette a drága jó polgárok egy olyan Fidesz kampánykiadványt kapnak és kaptak, amely Sára Botonddal (és korábban Kocsis Mátéval) van és volt tele. Évek óta.

Egy nem kevés közpénzen kiadott lapnak talán nem így kéne működnie. De már csak pár nap van hátra október 13-ig…

P.s.: Kezembe került egy másik önkormányzati lap, az Erzsébetváros – amely egy kicsit más. Bár az is tele van a polgármesterrel, de minden példánynak képviselői melléklete is van, ahol az összes képviselő havonta megjelenik, beszámol. És van választási melléklet is, ahol felsorolják választókerületenként a képviselő jelölteket. Mondjuk könnyű nekik, Erzsébetvárosban ugyanis hiába fideszes a polgármester, a testületben az ellenzék van többségben…

***

Nem tudja, melyik a választókörzete, és ki az ellenzéki jelölt, mert az önkormányzat lapja nem írta meg? Sebaj, segítünk! Pontosabban nem mi, hanem a pikoandras.hu: itt nézheti meg, hogy ki az egyéni képviselőjelöltje Józsefvárosban. (Megj.: Hasonlót, csak a választói tájékoztatás kedvéért az önkormányzat vagy az önkormányzat lapja is alkothatott volna, amelyen az összes jelölt megnézhető, választókerületenként. Csak úgy mondom.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3815213436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása