A mi Józsefvárosunk

412. Ismeretlen ismerősök (1)

2015. augusztus 21. - cbfm

Virág Tamás írása az Átlátszón a tegnapi "ünnepi megemlékezésről", ahol bármiféle igazolvány és felhatalmazás nélküli kopaszok állták útját a Kocsis Máté ellen tüntetőknek. A verőlegények vezetőjét – aki később a helyszínen boldog tortaevésbe feledkezett – a polgármester úr csak látásból ismeri, de különben azt se tudja, hogy ki fia borja…

***

Kocsis Máté ismeretlen ismerősei

Botrányos volt a józsefvárosi önkormányzati megemlékezés, a vitában egy pofon is elcsattant. Kocsis Máté polgármester szerint nekik semmi közük a balhéhoz, személyesen nem ismeri azokat a kopaszokat, akik az általuk zártkörűnek nevezett önkormányzati rendezvényre nem engedték be az ellentüntetőket.

aug20-4.jpg

A polgármestert (egyúttal a Fradi alelnökét) megcsalta a memóriája, az Index helyszíni tudósításán készült képen látható a kopaszok között az egyik kerületi fideszes képviselőtársa, az ősz hajú Kaiser József, aki egyúttal a polgárőrség vezetője is, aki nem lehet ismeretlen számára. Körülötte pedig legalább ketten már korábban is aktív szereplői voltak civilnek álcázott önkormányzat-közeli rendezvénynek.

aug20-2_1.jpg

Tavaly januárban a Kék Pont Alapítvány drogprevenciós és ártalomcsökkentő szolgáltatása ellen a korábban ismeretlen Orczy Egyesület hozott össze egy tüntetést, ahol több fideszes önkormányzati képviselő is megjelent. A tüntetésen polgárőr mellényes „rendezők” vettek részt, a vitába Kaiser is beszállt. A felháborodott lakosságot kevesen képviselték, így könnyű az akkori felvételen felismerni a két férfit, akik közül a sapkás úr házmesterként védte a helyiek érdekét.

aug20-3.jpg

A januári tüntetést sem az önkormányzat, sem kerületi Fidesz nem vállalta fel, hiába volt fontos szereplője a mindkettőhöz közelálló polgárőrség. A szervező egyesület vezetője akkor és a bírósági nyilvántartás szerint ma is Gondos Judit, aki tavaly óta kerületi fideszes önkormányzati képviselő, egyúttal jelenleg a polgárőrség helyettes vezetője.

Tegnap a rendőrség nem avatkozott be, az Index videóján az önkormányzat közterület- felügyeleti ügyosztályvezetője azt mondta, ő kérte fel a kopaszokat. Bajusz Ferenc korábban őrnagyként a kerületi rendőrség alosztályvezetője volt. A rendezvény végén az ünneplő tömeg és az ismeretlen kopaszok közösen kóstolták meg az ország tortáját. Ekkor a polgármester épp a sajtónak nyilatkozott, ezért ma sem tudott lejattolni az őt védő ismeretlenekkel. Talán meg kellene kérdeznie képviselőtársát vagy beosztottját.

Virág Tamás (Fotók: Index/Huszti István)

P. s.: Itt van még egy komment is a tegnapi poszt alól, csak hogy segítsünk a polginak megismerni az őt körülvevő és védő ismeretleneket...

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Bajusz Ferenc (a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetője) még a fenti írás megjelenése előtt – szerintünk kissé elhamarkodva – sikerült kiadnia egy közleményt. Ezt itten ni:

A Józsefvárosi Önkormányzat augusztus 20-án kiadott közleménye

Az index.hu hazug és manipulatív állításaival szemben, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetőjeként nem hívtam semmilyen biztonsági őröket a mai józsefvárosi augusztus 20-i ünnepség biztosítására. A rendezvény biztosítását, mint minden ünnep esetében, a közterület-felügyelet látta el. Az index.hu-val szemben jogi lépéseket teszek a valótlan tényállítás miatt.

Bajusz Ferenc,
a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetője

"Mocskos szemetek. Ezt nem jól csinálta a Máté, nem kellett volna!"mondja valaki az index.hu videójában. És milyen igaza van, bármire is értette...

a Szerk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr227723962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holsteinszelet 2015.08.21. 18:44:05

Hmmm... valamiért nem megy át a lájk :(
Nálam látszik a fészen, de a blogon nem. Le van tiltva, vagy mi?

Amijo 2015.08.21. 18:49:02

@Holsteinszelet: Szerintünk vagymi... :(
Fogalmunk sincs miért nem jelenik meg a blogon, már más is jelezte. Ezt van.
A lényeg, hogy a lényeg olvasható... :)

Irbisz 2015.08.21. 18:49:58

ezek a bünözö pofak az önkormanyzati polgarörseg tagjai???
kinezetre az SA-ba sem vettek volna fel öket, ugy latszik a felkommunista fidesz nem ennyire kenyes, es meg össze is zartak az idős nöket ütlegelö faszfejek mögött.
ezeket a kigyurt bünözöket es arcatlan es arrogans vezetöiket latva azt hiszem jol jarnank ha befogadnank 100 000 menekültet, atlagban ennel a fidesz-es csürhenel intelligensebbek es kulturaltabbak.

viselkedesre es kinezetre ez a banda kb. olyan mint egy falka ciganybünözö. Arra gondolva h. ezeket bereli fel a hatalom az emberek ellene, egyre jobban örülök hogy sikerült innen lelepni.

ígyszeretlek 2015.08.21. 18:53:20

@Amijo: Höhö... most még. Most még olvasható... :)

vajdapeterutca 2015.08.21. 19:22:47

@Irbisz: Nem tudni, hogy mi közük a polgárőrséghez. A fotón középen álló, ősz ember a polgárőrség vezetője, fideszes képviselő, ő végig a csapat közelében volt, figyelte az eseményeket. Ő vitte be Szabó Gábort is a színpadhoz az önjelölt őrző-védők sorfalán át.

A sorfalat állók és a polgárőrség úgy függ még össze, ami nem jelent tagságot, problémát viszont igen, hogy a sorfalban legalább ketten (harmadik szereplő is esélyes, de benne nem vagyunk biztosak) részt vettek a Kék Pont elleni demonstráción. Melyet a polgárőrség, mondjuk úgy, társszervezett egy ismeretlen egyesülettel, és a Fidesz-kampány egyik fő témájának bevezető eseménye volt, és az egyesület vezetője pár hónap múlva fideszes jelölt lett.

Ami mindenképpen probléma, hogy a politikai hatalom a "piszkos munkát" civilekkel végezteti el (számára kényes, a hatóságokon jobban számon kérhető a törvények betartása, mint az ismeretlen civileken, hivatkoznak akarnak civilekre stb.). A mindkét rendezvényen résztvevők lehet véletlen (Fidesz-párti lakosok értesülnek a párt- és állami vezetőknek fontos és kényes eseményekről, és spontán módon szervezőnek a politikusok melletti kiállás érdekében), kérdés, hogy ki hiszi el, hogy ez nem szervezett esemény, és hogy véletlen a polgárőrség vezetőjének érintettsége mindkét esetben.

Amijo 2015.08.21. 19:51:29

@Holsteinszelet: No. Bütykölgettünk, most már számol, úgyahogy...

Amijo 2015.08.21. 20:11:19

Földes Péter2 perce ·
"Kocsis Máté kivizsgáltatja, hogy kik voltak azok az emberek, akiket ő hívott oda, hogy megvédjék őt az ellentüntetőktől." :)
süti beállítások módosítása