A mi Józsefvárosunk

97. Hecckampány megint

2014. január 18. - akoskomassy

 

07.jpgEljöttem a fideszes kamuegyesület sapkájával szervezett Kék Pont gyűlölő tüntetés helyszínére, mert a Kék Pont beszélgetést javasolt uszítás helyett. Itt van a fél Fidesz frakció és a teljes holdudvara, a polgárőrök, a sajtó, és vagyunk néhányan, akik szerint ez ciki. Hecckampány ismét. Az alapítvány különben a közleményében azt írja, hogy biztosak benne, hogy csak félre- értésről vagy félretájékoztatásról van szó,

mert szervezetük egy szakminisztérium által támogatott, a parlament által elfogadott Nemzeti Drog-Ellenes Stratégia ártalomcsökkentő célkitűzéseinek megfelelő, ártalomcsökkentő programot működtet.

Ráadásul az utóbbi hónapok statisztikái szerint a programban résztvevők 87,2 százaléka józsefvárosi lakos. (Az önkormányzat és az alapítvány viszonya tavaly ősszel vált feszültté, amikor a képviselő-testület többször is fellépett a Kék Pont ellen. Előbb minden előzetes egyeztetés nélkül felmondták az együttműködést az alapítvánnyal, novemberben pedig a kábítószerügyi fórumból is kizárták őket.)

kekpont_tuntet.jpg

A tüntetés szervezője az Orczy Egyesület volt. A szervezetről sokat nem lehet tudni, állításuk szerint céljuk pedig, hogy az önkormányzatban létrejövő projektekben való részvétel az önkormányzat értesítése alapján bármely projekt indítása és tervezése alapján; a közbiztonság növelése; a területen lévő társasházakban önkéntes lánc létrehozása. Ez meg itt a HVG videója minderről:

A tüntetést szervező civil szervezet tüntetésébe Kaiser József fideszes önkormányzati képviselő is bekapcsolódott. Két polgárőr gorillaként védte őt, amit először elismertek, majd letagadtak. Videóriport a Józsefvárosból...
 
Ajánlott irodalom:
Bevitték az oviba a józsefvárosi drogháborút - Attila Nagy / Cink, 2014. január 15

Komássy Ákos - Józsefváros, Corvin-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr345769165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultimahora 2014.01.19. 20:00:57

Magam is ott voltam tegnap, és sokadmagammal hosszan hallgathattam a hatalomvédte házicivilek hősi honmentő tirádáit, miközben rendfenntartó(?) egyenruhát viselő figurák elébb szóban majd tettleg is elhallgattatni igyekeztek az épp mögöttem állókat. És láttam az egyesületük "elnökasszonyát," zavartan és gyáván megfutamodni az őt párbeszédre hívó kékpontos aktivista elől, amint fülig vörösödve csak azt hajtogatja, "hogy nem vagyok köteles válaszolni." S láttam az önkormányzati képviselőt is, amint különítménye embereit mentegeti, hogy csak az "elnökasszony" védelmében léptek fel, s ahogy durván ledorongolja a megszólalni próbáló(egyébként helyi illetőségű) más véleményt mondókat. Merthogy minduntalan azzal próbálta diszkvalifikálni a tőle eltérő véleményen lévőket, hogy "idegenek" e tájon, s nincs joguk véleményt nyilvánítani "józsefvárosi belügyekben." Egy önkormányzati képviselő, aki egy alkotmányos alapjogot von - igen durván és nagy nyilvánosság előtt - kétségbe!

Én - nem lévén szakterületem - erről a kérdésről csak annyiban mondhatok véleményt, amennyiben ez szűkebb érdeklődési körömet, a bérlői rétegtársadalom problémakörét érinti. Márpedig felelősségem tudatában állítom, hogy a drogprobléma nemcsak hogy érinti de egyenesen szerves kapcsolatban van az önkormányzati bérlői rendszer akut és szerteágazó tünetegyüttesével, melyről itt és másutt már számos alkalommal írtam elemző igényű dolgozatokat.

Ez alkalommal viszont csak arra a nyilvánvaló tényre fókuszálnék, hogy azok, akik most az egyetlen olyan szervezetet lehetetlenítik el, amelyik áldozatos és szakszerű munkával, egyebek közt egy HIV- és/vagy hepatitis-járvány fenyegető rémét háríthatnák el a fejünk felől,épp hogy a drogbűnözés malmára hajtják a vizet. Hát sosem gondolkodtatok el azon, hogy mért épp a nyolckerben "leltek otthonra" a kábszeresek? Talán mert az itteni éghajlat különösen alkalmas erre? Vagy a helyi lakosság különös, ezirányú késztetése miatt? Hát gondolhat ilyet épelméjű ember, beleértve a ma hivatásosan ezzel foglalkozókat, akik mindenkinél - a kárvallott lakosságtól a jószolgálati egyesületekig - kevesebbet tudnak a valódi okokról, s ami keveset tudnak is, azt, mint szégyellni- és titkolnivalót, mint ártalmas "családi szégyent", körömszakadtukig őrzik?

Bizony mondom - ha kell századjára is, és addig, amíg csak kell - hogy az önkormányzat által oly "kérlelhetetlenül üldözött" drogosok és profi bűnöző környezetük, épp legfőbb biztos menedékük, a bérházak falai mögött lelnek háborítatlan biztonságot. És - kimondom - ebben a legfőbb szövetségest abban a szervezetben találják meg,amelyik ittragadt tanácsrendszerbeli őskövületként, akarva-akaratlan ennek a bűnözői rétegtársadalomnak a kezére játszik. És nemcsak a korrupcionális szálak, de zsákutcás működésük okozta ellehetetlenülésük okán, s egyre inkább a kivédhetetlen örvény-effektus miatt is, ezzel, mind sürgetőbben, szembe kell néznünk.

Elmondanám hát az egyszerű titkot, melyet mindenki érzékel, aki önkormányzati bérházban lakik, s melyet igazából csak az nem tud, akinek ezt hivatásszerűen tudni kéne. Hogy ugyanis a drogosok és főképp a rajtuk élősködő, mindenre elszánt profi bűnözők, nemcsak a bérházak gyámoltalan-megfélemlített lakóit tartják sakkban, hanem az önkormányzat jobb sorsra érdemes de a zsákutcás rendszerbe beleszédült derék tisztviselőit is, akik e rendszer nyomorú kiszolgáltatottjai, s nemegyszer kényszerű kiszolgálói is.

A mindenkori hatalom - a mai de a tegnapi is, - nagyívben tesz az én okoskodásomra. De te civil barátom, maradj intakt, és őrízd meg magadat jobb időkre.
süti beállítások módosítása