A mi Józsefvárosunk

Bontanák a Rádió épületeit IV. [386.]

Átgázolni mindenen és mindenkin.

2023. december 13. - Amijo

Változtatási tilalmat rendelt el Józsefváros a rádióépületre. (Klubrádió

Továbbra is bontaná a kormány a Magyar Rádió korábbi épületeit. Friss fejlemény, hogy az önkormányzat fontos döntést hozott ezzel kapcsolatban: tegnapelőtt, december 11-én rendkívüli közmeghallgatás volt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem campusának bővíté- séről, majd a képviselőtestület megszavazta azt az előterjesztést, amely változtatási tilal- mat rendelt el a területre. (Megj.: a szavazásról a kormánypárti képviselők leléptek...)

radio_bontas5.jpg

Ismét kiadták a Magyar Rádió egykori 9 épületére a bontási engedélyt, most már, mivel utána hegesztették a jogi környezetet, nem kellett figyelembe venni a helyi védettségüket. Csakhogy közben tegnap éjjel 23.30-kor életbe lépett az önkormányzat változtatási tilalmat kimondó rendelete, melyet a mai engedély nem vett figyelembe. Ismét vissza kell vonni a bontási engedélyt. (Pikó András fb-oldala)

Emlékeztető: a bontásról szóló közbeszerzési felhívással egy napon az önkormányzat ideiglenes védelem alá helyezte az érintett épületeket, így hiába adta ki november 23-án a bontási engedélyt a Pest Vármegyei Kormányhivatal, azt a helyi védelem miatt vissza kellett vonni. November 30-án azonban egy olyan kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, ami megakadályozta, hogy a kiemelt állami beruházások esetén a helyi ön- kormányzatok egyedi védelmet biztosíthassanak az oktatási beruházással érintett ingat- lanoknak. Bónusz, hogy a jogszabály szerint ezt már a folyamatban lévő közigazgatósági hatósági ügyek esetében is érvényesíteni kell.

Szép ugye? A kormány (az állam) bármi áron át akar gázolni mindenen és mindenkin. Mert csak. Mert megtehetik. Megtehetik?

LaMa

*

A palotákon kívül mindent el akarnak tüntetni a területről, kerül amibe kerül. A negyed lakosai próbálták a beruházókat kérdezni a megépülő Pázmány-campusról, de a minisz- térium nem akar változtatni a terveken. A civilek több fórumon is kifogásolták, hogy az ügynek nincs semmilyen transzparenciája, valamint, hogy elmaradt annak kapcsán a társadalmi egyeztetés és a párbeszéd – írja az Építészfórum.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3618280349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2023.12.15. 08:26:33

Ilyen a fejlődés. A kommunista múltnak nincs romantikája.

konrada 2023.12.15. 10:07:17

...pedig de szép!
Remek ízlése van Pikónak!

Holsteinszelet 2023.12.15. 15:08:09

A témában íródott cikkek, posztok, stb. egyéltalán nem Pikó ízléséről szólnak. Bár ettől még valóban lehet remek ízlése...

Amijo 2023.12.15. 21:37:09

No még egyszer, hogy mindenki értse:

Moderálási elvek
1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk.
2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk.
Bónusz: nem értékeljük az ordenáré, mocskolódó nick-neveket sem.

0dzsud0 2023.12.16. 22:04:09

A képen lévő épületet azért tényleg mindentől függetlenül nem ártana lebontani, mert egy borzalmas szocialista rohadmány...hogy a fenébe maradhat fent ilyen sokáig egy ennyire központi helyen?
süti beállítások módosítása