A mi Józsefvárosunk

MOL koncesszió, betétdíj [351.]

Monopolhelyzetű szolgáltatók.

2023. július 20. - Amijo

Szívügye a szelektív gyűjtés? Ha nem akar fizetni érte,
akkor egy karcolás se legyen a sörösdobozon. (HVG

Vajon mennyit kell majd utazni egy-egy ilyen automatához?

hulladekgazd2023.jpg

Van egyfajta sajátos bája annak a rendszernek, amelynek lényege, hogy minden eleme rosszabb, célszerűtlenebb és ezért drágább legyen, mint korábban. Mert a monopólium minden költséget elkönyvel és megfejel a haszonkulccsal. Az egészet pedig te fizeted.

Már Deák felismerte, hogy az efféle diktatúrák ellen az egyénnek nincs más eszköze, mint a passzív ellenállás. A rendszer bevezetésének pillanatában abbahagyom a dobozos italokat (heti kb. 10), és áttérek a rostos levekre. Ez van.

Fügedi Ubul

*

Környezetvédelmi célokra hivatkozva valójában egy újabb ágazat piaci újraosztása zajlik a hulladékgazdálkodásban. Az új rendszer egyelőre szinte átláthatatlan, a Mol leányválla- lata, a Mohu elfogadhatatlan ajánlatokat tesz a szektor cégeinek, a családi vállalkozások nem fogják sokáig bírni, ha nekik kell hitelezniük a Mol-leányt. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7118174778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása