A mi Józsefvárosunk

Szemét! [340.]

Monopolhelyzetű szolgáltatók.

2023. június 06. - Amijo

Kormányunk egy rendelettel a MOL-ra ruházta a teljes szemétgyűjtést és -szállítást, amivel újabb monopóliumot hozott létre. Ezért aztán júliustól a piaci árnál alacsonyabb, ún. ÖSZTÖNZŐ ÁRON adhatjuk le az alábbi, "koncesszió alá tartozó" fémtartalmú hulladékokat:

femhulladek2.jpg

* aludobozok, flakonok és egyéb csomagolások
* akkumulátorhulladékok
* elektronikai hulladékok
* karosszériahulladékok és gépjárműalkatrészek
* olyan háztartási hulladékok, amelyek NEM származhatnak építkezésből, bontásból vagy felújításból, pl.
** edények,
** kannák,
** fémbútorok,
** kerékpárok,
** szerszámok.

A mellékelt hirdetményben tehát nemcsak a "módunkba" érdemel figyelmet, hanem a téves dátumozás is: ez a "rend" valójában egy hónappal később lép érvénybe.

Erdőjáró ember lévén megszoktam, hogy legtöbb településünket mintegy 50 m széles szemétgyűrű veszi körül. Ez most készül szemétsánccá fejlődni. Bármibe lefogadom, hogy a focipályák (és a felcsúti repülőtér) körül ilyen nem lesz.

Ha netán vki elmondaná, kit és hogyan ösztönöz a szemét leadására az, hogy mostantól csak a piaci ár tizedét kaphatja érte, kérem, tájékoztasson!

Fügedi Ubul

P.s.: Hoppá! Ebből egyúttal következik, hogy a jún. 1. mégis jó a hirdetményben: a MOL már a monopolizálás hivatalos dátuma előtt bevezeti szemét árait abban az ütemben, ahogy felvásárolja az ellehetetlenített kis cégeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1018140770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása