A mi Józsefvárosunk

Hazudni bolondulásig [336.]

És még bocsánatot kérni se tud.

2023. május 21. - Amijo

Úgy kért bocsánatot hazugsága miatt Budapest főispánja,
hogy megint nem sikerült igazat írnia. (HVG

Sára Botond, Budapest főispánja (korábban kormánymegbízott), azt állította, hogy a józsefvárosi önkormányzat LMBTQ-propagandát folytat a kerület óvodáiban. Pikó András közleménye szerint az ügyet perre vitték és azt jogerősen meg is nyerték.

sara_botond2023.jpg

A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.078/2023/4. számú ítélete alapján Sára Botondot kötelezte a bíróság, hogy

  • törölje a sérelmezett FB-bejegyzést, 
  • a neki történő kézbesítéstől számított öt napon belül tegye közzé és legalább 30 napig bárki számára olvasható, nyilvános beállítással tartsa fenn saját FB-oldalán az alábbi bocsánatkérő szöveget: „2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától”. 

A főispán persze a döntéssel nem ért egyet, és oldalán pontokba szedte, hogy ő most aztán miért is nem ért egyet. A bíróság döntésének azonban eleget tett, posztja végére odabiggyesztette a bocsánatkérő szöveget.

Mert még bocsánatot kérni sem tud tisztességesen.

P.s.: Pikó egy bejegyzésben reagált Sára posztjára, szerinte a volt polgármester több ponton is ismét hazudik; szerinte az idézett 4 mondatból 3 nem is szerepel az esély- egyenlőségi programban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr618129674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása