A mi Józsefvárosunk

911. Dugonics utca

2019. augusztus 28. - Amijo

Nem, egyáltalán nem hiszem, hogy ennek a háznak lakóit – akikkel az ehhez hasonló, többivel együtt, hosszan beszélgetett a polgármesterjelöltünk – föl lehetett volna rázni abból a mélységesen elkeseredett állapotukból, amibe az utóbbi idők kiszámíthatatlan fordulatai során kerültek.

dugonics_bg_pa.jpg

Fotó: C8 Civilek Józsefvárosért

De akkor se tehetünk úgy, mintha nem is léteznének itt, a főváros kellős közepén ezek az elképesztő állapotok, melyek kiszolgáltatott páriáiról teljesen lemondani látszik a mosta- ni hatalom. Pedig higgyétek el: akinek Józsefváros e kétségbeejtően sötét oldaláról nincs valódi mondanivalója/víziója, az elébb-utóbb méltatlanná válik a polgármesteri székre.

Budaházy Gusztáv

***

A tegnapi Orczy negyedbeli sétánk személyes dokumentumai ezek a képek, mindarról, amit az épületek mesélnek. Az emberek történetei sokkal megrázóbbak voltak. A befalazott lakás a felelőtlenség, az önkormányzat tehetetlenségének és az emberekről való lemondásának szimbóluma. Lehetetlenné teszik, hogy emberek beköltözzenek, de úgy és akár azon az áron is, hogy a lakások teljesen tönkremennek. (Pikó András polgármesterjelölt fb-oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2915028172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása