A mi Józsefvárosunk

321. Fosztogatók

2015. február 13. - Amijo

05.jpgMiközben a Fidesz Ifjúsági Tagozatánál gőzerővel folyik a retusálás és próbálják eltüntetni a hamis eurókkal lebukó ex(?)elnököt*, Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatója nem szólal meg. Még mindig nem. Simicska-ügyben sem, pedig korábban a még csapból is ő folyt (lásd. például aszfaltozás). Most meg egyszerűen sehol sincs a mi ragyogó csillagunk. Érthetetlen. (Najó, nem az…)

Különben a fentieken kívül is kavarog ám az élet, mostanában valahogy minden napra van valami, tegnap például kiderült, hogy a gonosz, felelőtlen adatkérők nem csak akadályozzák, de szemérmetlen módon ki is fosztják a kerület önkormányzatát. Legalábbis a jegyzőasszony által az Átlátszónak megküldött számítás szerint.

adatigeny_8ker.jpg

Mint abból megtudjuk, négy év alatt bruttó 110,998 millió forintot (igen, jól tetszik olvasni, több mint száztíz millát!) költött a közérdekű adatigénylések megválaszolására a mi derék hivatalunk. És hogy véletlenül se hülyén halljunk meg, részletesen le is vezették a költségeket:

  • 17 ember 79,5 milliós munkabére
  • A 17 ember közül 5 vezető beosztású, akik munkaidejük felét, a többiek a munkaidejük ötödét fordították az adatigénylések megválaszolására
  • ez egy évben átlag 9800 munkaórát jelent
  • 31,470 millió forint volt a dologi költség, munkafeltételek javítása (fűtés, villany, internet)

Ez utóbbi különösen tetszik: fűtés, villany, internet ugyanis akkor is kellene hogy legyen a hivatalban, ha nem lennének adatigénylések. Ezért – mint a portál kissé pikírten megjegyzi – a rezsit is az adatigénylések költségéhez számolni finoman szólva is kérdéses, igazán unortodox módszer.

Az Átlátszó különben azután kérte ki az adatokat, hogy a január végi testületi ülésen az akkor még lelkesen és sokat kommunikáló Kocsis Máté ócsárolta a korrupcióellenes civil szervezeteket, és kifakadt a közérdekűadat-igényléseket benyújtók ellen: szerinte ők rosszindulatból, lustaságból és kíváncsiságból kérnek adatokat, s ezzel az a céljuk, hogy ellehetetlenítsék az önkormányzat munkáját. Kocsis ekkor azt is állította, hogy a közadatigénylések megválaszolása évente több tízmillió forintos költséget jelent az önkormányzatnak. Mivel közpénzről van szó, az oknyomozó portál adatigénylést nyújtott be, hogy akkor végül is tessék már elárulni, hogy mennyibe kerül Józsefvárosban a közadatigénylések megválaszolása... A többit meg tessék elolvasni itt az atlatszo.hu-n, megéri, mert igen szép történet. Főleg a matekos rész…

(Hülye kérdés, csak úgy a végire: ennyi pénz állítólagos eltapsolása helyett a közérdekű adatokat – kérés nélkül – miért is nem tetszettek feltenni az önkormányzat honlapjára?)

***

* És ha valakinek mindez nem volt elég, tessék elolvasni Bede Márton ma reggeli, Sokáig fideszes kispöcs szerettem volna lenni, de ma már strómanként képzelem el a jövőm című írását a 444-en, segít több dolog megértésében. Úgy általában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr577172471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása