A mi Józsefvárosunk

315. Ki kátyúzzon?

2015. február 02. - Amijo

04.jpgFizetős övezet, fizetős kátyú – Eljött a tél, s vele a kátyúk is újra megjelentek mindenfelé, a Korányi Sándor utcában is "felütötték a fejüket". Az utcán – az Üllői út felől az Illés utca felé – haladva, egy igen szép, termetes kátyú ácsorog délcegen az útpálya közepén. A hossza ~90 cm, a szélessége ~45 cm, a mélysége meg olyan 10 cm, de a méretek érzékletesebbek, ha egy csomag papírzsepit is elhelyezünk a közepén.

Nehéz kikerülni, és ha egy szép esős józsefvárosi délutánon, a vízzel megtelt kátyút (no pláne sötétedés után) valaki telibe veri, akkor lehet bosszankodni.

katyu1.JPG

katyu2.JPG

Az útburkolatok helyreállítása az Önkormányzat feladata. A neten keresgélve a "kátyúzás, Józsefváros” szavakra két cikk is megjelent, az egyikben Kocsis Máté polgármester, a másikban Sára Botond alpolgármester aszfaltozik. (Szerk: én ugyan be nem ágyazom ide a kátyútömős polgis, alpolgis képeket, de a helyi Szabad Népre bárki átkattinthat a fenti linkeken, már ha van hozzá kedve.)

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat gépével mindössze 20 perc egy-egy kátyú betömése. Remélem, hogy a szakemberek mielőbb eljutnak a Korányi Sándor utcába is a csodagéppel, és addig sem szenved senki balesetet.

Körmendi Gábor Attila

***

Feldobhatnánk a blogra egy szavazást, hogy Ki kátyúzzon? Vagy Ki aszfaltozzon? Kocsis Máté vagy Sára Botond? Már úgyértve, hogy ezentúl. És véglegesen. (Szerk: én mindenképp Kocsis Mátéra szavaznék, merthogy "Kocsis Máté gyorsabban, halkabban és környezettudatosabban tömi a kátyúkat” - jozsefvaros.hu. Muhaha!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr957134187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása