A mi Józsefvárosunk

285. A mestertroll

2014. december 11. - Amijo

01.jpg"Az empátia a szegény ember kokainja.” (via falrafirka)

Azért ne szaladjunk már el olyan gyorsan Kocsis Máté legutóbbi zseniális ötlete – és annak magyarázatai – mellett. A napokban felkerült az ATV honlapjára az a felvétel, amin az Egyenes beszéd c. műsorban Kocsis Máté  megpróbálja elmagyarázni a kötelező drogtesztes ötletét.

A gyanúsan sokat pislogó józsefvárosi polgármester elmondta, örül, hogy társadalmi vitát robbantott ki, viszont tagadta, hogy ez az egész csak egy figyelemelterelés lett volna. Ő csak bedobott egy ötletet, mondta – írja a 444.hu. Meg mondott még egypár érdekességet. Ezeket tegnapelőtt kigyűjtötte az Index, igazán nincs mit hozzátenni. Íme:

Pisiltetné a Dörmögő Dömötör újságíróit Kocsis Máté (Index, Földes András)

Újságolvasóként döbbent rá Kocsis Máté arra, hogy Magyarországon olyan súlyos a droghelyzet, ami azonnali beavatkozást kíván. És itt jön rögtön az egyik legszebb mondata: "Nem csak nyolcadik kerületi polgármesterként, de újságolvasóként is látom, hogy a droghelyzet kezd elharapózni Magyarországon."

kocsis_drogszaki.jpg

Mi vaaaan!? Pofátlanul fogta magát a droghelyzet, és csak úgy, váratlanul nekikezdett elharapózni?!!! De folytatta, ilyenekkel:

  • Szerinte a drogtesztnek visszatartó ereje van. Kálmán Olga megemlítette azt a szakértői érvet, miszerint a drogteszttel annyit lehet elérni, hogy a fiatalok a kimutathatatlan, de sokkal károsabb dizájnerdrogokat választják például a fű helyett. Kocsis érve: "az Országos toxikológiai főosztály vezetője szerint ennek igen is van visszatartó ereje."
  • "Az állam két évtizede önti a pénzt a drogprevencióba." Konkrétumokra kérdezve a Fidesz-szóvivő úgy válaszolt: "Milliárdok mentek el ilyen programokra, és olyan programokra".
  • Más ha a szülő megpróbálja rávenni a gyereket, hogy elmenjen drogtesztre, és más, ha az kötelező. De ez nem kötelező.
  • Hallásszűrés is van az iskolában, szintén szülői beleegyezéssel.
  • Alkohol is súlyos probléma, de az újságokból nem emlékszik olyan hírre, hogy fiatalok meghaltak volna alkoholtól.
  • Azért kell szűrni a politikusokat, mert fontos döntéseket hoznak. Kálmán Olga kérdésére felvetette, hogy alkoholtesztre is szükség lenne a politikusoknál.
  • Kocsis Máté, "ha kell, a Dörmögő Dömötör újságíróit is megpisiltetné." Szerinte árulkodó, "hogy mennyi újságíró ugrott a torkának", amikor a Facebookon közzé tette a kötelező drogszűrés tervét.
  • A Fidesz-szóvivő elárulta, hogy konkrétan ismer drogos újságírókat. Onnan tudja, mert munkája miatt sokukkal találkozik.
  • És miért nem akarja tesztelni a buszsofőröket, vagy az orvosokat? Mert szerinte a politikusok és újságírók kiemelt fontosságúak az országban.

Kocsis azzal menekült kínos helyzetből, hogy elmondta, nem biztos, ez az egy jó megoldás van a problémára. Mi meg azzal menekülnénk most ebből a kínos helyzetből (mégis csak a mi kerületünk polgármestere), hogy egyetértünk a Hírnaranccsal és mi is gratulálunk Kocsis Máténak, aki mostantól egyrészt benne van a top 3 leghülyébb fideszes halmazában (nagy pedig a tülekedés), de valószínűleg a világ leghülyébb politikusainak toplistáján is igen szépen teljesítene.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr376976197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása