A mi Józsefvárosunk

Érdemei elismerése mellett [378.]

Mert összenő, ami összetartozik.

2023. november 07. - Amijo

A miniszter tévésztárként elismeri L. Simont,
de vezetőnek alkalmatlannak tartja. (444.hu

Kezdődött azzal, hogy Dúró Dóra kezdeményezésére kitiltották a 18 éven aluliakat a Magyar Nemzeti Múzeum World Press Photo 2022 kiállításáról, mert a szélsőjobbos képviselő szerint az sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt, mivel a tárlaton pl. „meleg idősotthont” ábrázoló képek is láthatók.

nemzeti2023.jpg

A Ti Hazátok o.gy. képviselőjének akciója után azonban mégis bemehettek kiskorúak a tárlatra, merthogy a Magyar Nemzeti Múzeum senkit nem igazoltathat, az alkalmazottak senkitől nem kérhetik el a személyi igazolványt — azaz a gyermekvédelminek hazudott nevezett törvény betarthatatlan volt. Ennek ellenére Csák János kulturális és innovációs miniszter azonnali hatállyal kirúgta L. Simon László főigazgatót. Érdemei elismerése mellett, páros lábbal.

Én természetesen nem kívánok hozzászólni ahhoz a hamisítatlan és könnyes nosztalgiát keltő jellegzetes kádárista fordulathoz, miszerint „a Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során”, pusztán arra kívánok utalni, hogy L. Simon László menesztését Csák János miniszteriális keze írta alá. De nem árt tudni, legalább miheztartás végett, hogy az igazi elbocsátó Dúró Dóra volt, a Mi Hazánk elnökhelyettese, akinek az intenciói szerint járt el a miniszter. Alakul. (via Gábor György)

L. Simon csomagol, Dúró gratulál, Csák magyarázkodik. És összenő, ami összetartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1418253519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása