A mi Józsefvárosunk

262. A KT első ülése elé

2014. november 03. - Amijo

05.jpgHa már kommentjében vajdapeterutca is megreklamálta, hogy „...mostanában inkább országos kérdésekkel foglalkozik a blog” – bár szerintünk az országos Kocsis Máté egyúttal helyi Kocsis Máté is –, evezzünk át most az eddigieknél hazaibbnak látszó vizekre. (Ugyan írhattuk volna azt is, hogy vissza a gyökerekhez, de azt esetleg, netántán félre értették volna páran…)

Naszóval: majd két hete, október 22-én az urak megtartották a KT alakuló ülését, letette az esküt Kocsis Máté polgármester és a tizenhét önkormányzati képviselő. Mint az önkormi honlapja írja megválasztották a három alpolgármestert is Sántha Péterné, Egry Attila és dr. Sára Botond személyében. A testületbe az egyéni választókörzetekből a Fidesz-KDNP 12 jelöltje jutott be, a kompenzációs lista 5 helyén pedig négy jelölőszervezet osztozik.

kt2014-1.jpg

A Képviselő-testület első rendes ülésére november 5-én, azaz most szerdán reggel 8 órai kezdettel kerül sor, a KT bizottságainak megbízása is ekkor zárul. A hírek szerint a Fidesz frakcióban eldöntődött, hogy két bizottsággal működik tovább a KT, amelyek 13-13 fősek lesznek. Az MSZP, a DK, a LMP és a Jobbik egy bizottságba 1-1 képviselőt, a másikba pedig 1-1 külsős bizottsági tagot jelölhet és ennyi.

***

Az október 12-én tartott önkormányzati választáson Józsefváros lakosságának alig több mint 30 százaléka járult az urnákhoz, de az önkormányzati választás eredményes volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr366860707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása