A mi Józsefvárosunk

Faképnél történő hagyás [239.]

2022. június 08. - Amijo

Az MSZP és a DK összeállt és faképnél hagyta az egységes
ellenzéki frakciót Józsefvárosban. (Népszava


Négy MSZP-s és egy szem DK-s képviselő új frakciót alapított a kerületben – írja a Népszava Pikó András fb-oldalára hivatkozva. Az öt képviselő most látta úgy, ideje otthagyni a Pikót támogató Közösen Józsefvárosért frakciót, és egy balos frakciót (jelentsen ez bármit) alapítani. A csoport a Józsefváros Jövőjéért nevet kapta.

veres_gabor2022.jpg

Veres Gábor. (Fotó: Ványi Ákos / Józsefváros újság)

Pikó bejegyzése szerint levélben tájékoztatták erről a kerület képviselő-testületét:

Tegnap levélben tájékoztatta Józsefváros képviselő-testületét négy kerületi MSZP-s és egy DK-s képviselő, hogy új frakciót alapítanak. Párton kívüliként megértem és tiszteletben tartom az engem támogató pártok- nak azt a törekvését, hogy megmutathassák önálló arcélüket a válasz- tóknak. Ugyanakkor valamennyi képviselőnk egy közös polgármesteri program megvalósítására kapott felhatalmazást 2019-ben, amely továbbra is kijelöli közös feladatainkat. Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett.

Megjegyzendő, hogy jelenleg a 11 ellenzéki képviselő mellett hat fideszes képviselő ül a testületben. Ezzel a döntéssel a Fidesznek lesz a legnagyobb frakciója, az ellenzéki pártok képviselői pedig két, öt-öt fős csoportra válnak szét, plusz a polgármester. Amennyiben a június 26-i időközi választáson a Fidesz jelöltje lesz a befutó, akkor 7-5-5-1 (7:11) lesz az arány a testületen belül, ami továbbra is ellenzéki többséget jelent, de...

A kérdés ugyanis csak az, hogy ezentúl is képesek lesznek-e többséget alkotni a szavazá- sokon. Így, külön, együtt.

P.s.: Veres Gábor (MSZP elnök, az új frakció vezetője), a Klubrádiónak azt mondta, továbbra is támogatják Pikót, így is-úgy is biztosítani tudjuk a többséget –, de most egy másfajta működésbe fognak, mert szeretnének karakteresebb baloldali politikát folytatni. Izgatottan várom, hogy vajon miben fog ez megnyilvánulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4617851953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása