A mi Józsefvárosunk

244. Szociális álérzékenység

2014. október 06. - cbfm

01.jpgRöviden a hír: múlt hét közepén, csütörtökön avatták a Muzsikus Cigányok parkjának két legújabb domborművét, melyek idősebb Kathy-Horváth Lajost és Berki Bélát ábrázolják. Idősebb Kathy-Horváth Lajos világhírű dzsesszgitáros, míg Berki Béla 1972-ben megnyerte a Ki Mit Tud? című országos zenei vetélkedőt és a 100 tagú cigányzenekar egyik vezető prímása volt.

Tarlós és Kocsis urak "biztos" jófejek akartak lenni – ezt Fábián Tamás írja a Mindeközben mában – és azt gondolták, hogy majd jól példát mutatnak szociális érzékenységből, de inkább azt mutatták meg, hogy mennyire fogalmatlanok kisebbségpolitikából.

tarlos_kocsis1.jpg

Fotó: facebook.com/tarlos.istvan

És akkor még nagyon finoman fogalmaztam. De komolyan. Átadnak két domborművet, amin cigányok zenélnek, és ehhez persze egy kis hegedűszó is dukált. Naná, hogy stílszerűen odarendeltek egy cigány zenészt. Mert tudják, hogy a cigány az egy olyan zenélős nép. Persze, történelmi okokból sok cigány zenél, nincs is ezzel baj, csak hogy ezt a képet szándékosan újra és újratermelni káros a cigányságra nézve. Vezető politikusokról pedig kimondottan szegénységi bizonyítvány.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr796764843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása