A mi Józsefvárosunk

30. Józsefvárosról a 444

2013. június 15. - Amijo

05.jpgMint ahogy már a címből is kiderült, kivételesen nem saját írással kedveskedünk a Nyájas Olvasónak, hanem a 444.hu által meghirdetett „Melyik kerületi lap érdemel Obersovszky-díjat?” verseny kerületünket, illetve az önkormányzat által nem kevés közpénzen kiadott kerületi lapunkat érintő részletével ismertetjük most meg a Nagyérdeműt. Tessenek parancsolni!

 ***

Nem ért haza a munkából, és így nem tudott elmenni a közelben felújított játszótér felavatására? Kíváncsi arra, hogy új frizurát hord-e a polgármester? Papír kellene légygyilkoláshoz? Akkor önnek találták ki a postaládába bedobott ingyenes kerületi lapokat, amelyek közül többet nagyobb példányszámban terjesztenek, mint a Magyar Nemzetet vagy a Népszabadságot, pláne a Magyar Hírlapot és a Népszavát akár együtt. Villámlapszemle az utolsó két lapszámokból, csak a fotókra koncentrálva. Többször szerepel-e az ön polgármestere az önkormányzat lapjában, mint a szomszéd városrészé?

***

Józsefváros Kocsis esküvői képével robbantott

VIII. kerület

polgármester: Kocsis Máté
lap: Józsefváros, megjelenik kéthetente. Főszerkesztő: Nyerges Zoltán

Fiatal, jóképű, akár tele lehetne vele az újság, de mégsem, gondoltuk csalódottan, amikor megnéztük a Józsefváros online elérhető legfrissebb számait. Mert például a május 14-i számában nemhogy címlapon nincs, de csak egyetlen képen szerepel, az is egy unalmas képviselő-testületi ülésen készült. A negyedik oldalon ugyan hosszasan idézik a Munkahelyvédelmi Akcióról kifejtett véleményét, de fiatal, derűs munkavállalókkal illusztrálták a cikket, a fiatal, derűs polgármester helyett. Az eggyel korábbi számban Tarlóssal van közös fotója, és több képen szorgoskodik,  fest, szerel.

kocsism1.jpg

Fotók: Józsefváros

De segítségünkre sietett a Cink képvarázslója, Nak, aki rendes józsefvárosiként nem papagájalomjaként hasznosítja a kerület sok pénzért előállított információs csodafegyverét, hanem megőrzi azt. És így nem maradtunk le Kocsis Máté életének minden bizonnyal egyik legszebb pillanatáról.

kocsism2.jpg

De a polgármestert munkában is láthatták a kerületiek, aláírt egy megállapodást egy óvodai műfejes (Szerk.: ez vajon mit jelenthet, csak nem műfüves?) pálya kialakításáról, amit egy Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat tagjával készített közös fotó hitelesít. Valamint írt egy egész oldalas cikket, amiben csak egy, a polgármesterről készült egyhasábos kép veszi el a helyet (meg egy másik kicsi, de az nagyon érdektelen) a kormány teljesítményét őszintén dicsérő szövegtől. Konkrétan a kerülethez az írásnak annyi köze van, hogy így zárul: Magyarország jobban teljesít, és ebben a józsefvárosiak munkája is keményen benne van. De ebből is látszik, hogy a kerület vezetője a nagypolitikához is ért.

Kocsis Máté a két utolsó számban négy képen szerepel, de vastag plusz pontok járnak: egész oldalas saját cikk, fotó hírességgel és természetesen az esküvői fotó. Az összesen 7 pont.

Kocsis esküvős képéről a Városszíve blognak rögtön egy mára legendássá vált újság jutott eszébe. Mint írtuk, a Belvárosnak nincs saját lapja, de azért a Mai Belváros ellátja a kerületieket a szükséges hírekkel.

kocsism3.jpg

A Mai Belváros 2007-es címlapja. Ha netán valakinek megvan a teljes szám, küldje el nekünk.

***

Az Obersovszky-verseny felénél járunk, az állás az első 12 kerület lapjai alapján:

  1. Láng Zsolt-Budai Polgár 22 pont
  2. Vattamány Zsolt-Erzsébetváros 15 pont
  3. Kovács Róbert-Kőbányai Hírek 14 pont
  4. Bús Balázs-Óbuda 11 pont
  5. Hoffmann Tamás-Újbuda 11 pont
  6. Pokorni Zoltán-Hegyvidék 11 pont
  7. Simicskó István-Újbuda 10 pont
  8. Bácskai János-Ferencváros 8 pont
  9. Kocsis Máté-Józsefváros 7 pont
  10. Nagy Gábor Tamás-Várnegyed 6 pont
  11. Wintermantel Zsolt-Újpesti Napló 6 pont
  12. Hassay Zsófia-Terézváros 5 pont

Az ötödik kerületnek nincs saját lapja, de a Mai Belváros simán átvette a szerepét, így indulni fog tiszteletbeli lapként. A következő részben jön a szocialista kerület, Papcsák Zuglója és egy titkos favorit.

(Szerk.: Mi egy csöppet szomorkásak vagyunk, ha ugyanis a korábbi lapszámokat (is) átnéztek volna ezen nemes verseny meghirdetői, sokkal, de sokkal "jobban" szerepelhetett volna csodás kerületi lapunk, és mi most büszkén közölhetnénk mindenkivel a JóHírt. De így se rossz...)

UPDATE 2013. 06. 16.

Ma jött a nagy hír, hogy most aztán Kocsis Máté istenbizony bezáratja a Józsefvárosi piacot. Mondjuk ezt 2-3 évente megígérik, miközben a dolog a MÁV-on múlik, de ezen az apróságon már ne akadjunk fönn (a MÁV bonthatja fel a szerződést az üzemeltetővel). A nagy ötlet az lehet, hogy az Oczy-kertért cserébe a kerületiek a piac helyét kapnák meg közparknak. Dejó! Izgatottan várjuk, hogy mit is ír majd minderről a hogyishívják...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr265362642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása