A mi Józsefvárosunk

Választási visszanéző II. [432.]

Kettészakadt a kerület.

2024. június 17. - Amijo

A Józsefváros Újság is összeállított egy „visszanézőt” az önkormányzati választás kerületi adataiból  tanulságos és elgondolkoztató. A szerző részletesen végigvette a választó- kerületi és szavazóköri adatokat, hol ki milyen arányban nyert, illetve veszített, egyúttal rámutat némely alapvető (és elkeserítő, ám érthető) összefüggésre is.

terkep2024a.jpg

Érdekesség, hogy Sára Botond inkább azokban a körzetekben tudott nyerni, amelyek szegényebb részei a kerületnek, az egyre jobb módú környékeken inkább szavaztak Pikó Andrásra. Ugyancsak elmondható az is, hogy a hátrányosabb helyzetű környékeken a részvételi arány is alacsonyabb volt. És látni összefüggést a két eredmény közt, azaz ahol kisebb arányú volt a részvétel, ott általánosságban elmondható, hogy népszerűbb volt a főispán, mint a polgármester. (via Józsefváros)

Tessék elolvasni a lap cikkét, ott a térkép is interaktív!

P.s.: Szili-Darók Ildikó mérleget vont. Az önkormányzati választáson a külön indult MSZP átlagban 4,77 százalékot ért el, amit Szili-Darók Ildikó úgy kommentált, hogy „ez egy nagyon szép eredmény. Nem gondoltuk, hogy evk.-t nyerünk, persze reméltük, de reális esély nem volt rá. Töredékszavazatokra hajtottunk, azok voltak a fókuszba helyezve, és ezek be is váltották a hozzájuk fűzött reményeinket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6518430069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása